Hansa FCGW50003011

Acest aragaz Hansa FCGW50003011 e unul dintre cele mai simple modele de pe piață și care probabil vă interesează în cazul în care aveți un buget mic. Se adresează celor care vor un model german cu fiabilitate crescută și cu un aspect plăcut. Design-ul e simplu care e în totalitate pe culoarea albă, veți găsi o ușă cu sticlă neagră. Mânerul ușii e unul confortabil și nu e integrat ca la modelele premium. Bineînțeles în acest buget nu vine cu caracteristici speciale ca: capac din sticlă, aprindere electrică, sertar inferior sau prea multe funcții. Nu cred că o plită+cuptor incorporabil ar fi o alternativă deoarece costă ceva mai mult. Un astfel de model are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are alimentare cu gaz ca și majoritatea aragazurilor în acest buget. Nu prea vă recomand cele electrice deoarece oferă un randament scăzut și costul lunar e mai mare. Însă avantaje oferite de cele electrice, ar fi: se curăță mai ușor, arată mai bine și comoditate. Dacă nu vă interesează aceste aspecte ci doar accesibilitatea, o recomandare poate fi acest aragaz.

Are patru arzătoare de dimensiuni și puteri diferite: cel mic e de 1 kW, cel mare de 2.4 kW și cele normale sunt de 1.4 kW. Deci veți avea cu siguranță un arzător  pentru orice tip de sarcină (un vas mai mare sau mai mic). Totuși o aprindere electrică pentru plită ar fi fost binevenită deoarece vă ușura aprinderea arzătorului. Un astfel de sistem de aprindere ar fi presupus și că aragazul ar fi avut un buton dedicat (nu e integrată ca la plitele incorporabile) și cablu de alimentare. Veți primi atât o tavă pentru coacere când și grill-ul. Dispune de încălzire inferioară și de un volum generos 58 litri. Nu ocupă mult spațiu în bucătărie, iar dacă aveți deja un mobilier cumpărat și nu mai puteți instala un cuptor incorporabil, un aragaz poate fi o alegere mai ieftină și la fel de bună.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: fiabilitate, calitate, randament mare comparativ cu un aragaz electric, siguranță și aspect plăcut.

Minusuri: nu are aprindere electrică la arzătoare.

Concluzie

Hansa FCGW50003011 e un aragaz destul de bun chiar dacă nu oferă caracteristici speciale ci doar cele standard iar dacă vreți să renunțați la vechiul aragaz în favoarea unuia mai nou cum e acesta, nu văd prea multe motive pentru care nu l-ați alege pe acesta.

2 comentarii la „Hansa FCGW50003011”

  1. Pe linga reclama ar fi fost bine de specificat si puterea cuptorului exprimata in Kw, un amanunt esential care lipseste.
    Cu stima
    virtej

  2. aragazul a fost livrat fara acel conector (shtuztz) pe care se introduce furtunul de butelie si care vine la toate aragazele.

Lasă un comentariu