Gorenje WA749, model atractiv cu clase ca A+++ și A

Mașina de spălat rufe Gorenje WA749 e una dintre acele modele care oferă un raport eficiență/preț foarte bun (în special că e și la promoție). Oferă o clasă A+++ la capitolul consum energetic și dar și multe caracteristici speciale. Câteva din acele caracteristici sunt următoarele: hublou de 33 cm, centrifugare de 1400 RPM, Carbotech, capacitate de 7 kg, program de spălare cu apă rece etc. Deci și programele de spălare sunt importante și trebuie să fie destul de diversificate (pentru a obține cele mai bune rezultate). Având în vedere prețul, nu cred că trebuie să faceți un efort financiar prea mare). NU cred că veți găsi alternative mai bune la acest model. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Chiar dacă a fost lansat de câteva modele acest model pe piața din România, designul e același ca la modelele anului trecut.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Capacitatea maximă de spălare e de 7 kilograme, dar puteți spăla și mai puțin deoarece are sistem de reglare a consumului și există și programe speciale. Pe partea de stoarcere are clasa A care corespunde pentru cele 1400 RPM. Clasa A+++ corespunde pentru consumul de energie, iar A la spălare (corespunzătoare capacității de spălare).

Programele de spălare sunt următoarele: prespălare, bumbac, lână, sintetice etc. În total sunt 15 programe de spălare care sunt importante atunci când vreți să obțineți rezultate excelente. La capitolele funcții și siguranță are: sistem de reglare a consumului, protecție împotriva inundațiilor, autodiagnostic, control supraîncălzire și sistem detectare spumă. Deci nu oferă prea multe caracteristici speciale, dar nu trebuie neglijat ecranul LED care poate fi folositor pentru supravegherea mai bună a acestui aparat în timpul programului de spălare. Nivelul de zgomot e scăzut în timpul spălării, doar în timpul centrifugării e mai mare (dar așa e și normal să fie).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: eficiență energetică, arată bine, fiabilă, performanțe de stoarcere decente, silențioasă, cuvă Carbotech etc.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Gorenje WA749 e un aparat electrocasnic bun din cele mai multe puncte de vedere. Poate fi considerată o adevărată investiție iar dacă nu v-o permiteți lua în rate fixe. Nu vă recomand un alt model deoarece în acest buget nu veți găsi un model care să consume mai puțin sau să spele mai mult. Vă recomand însă un uscător dacă nu aveți unde să uscați rufele, care s-ar potrivi perfect cu o mașină cu eficiență la stoarcere clasa A.

2 comentarii la „Gorenje WA749, model atractiv cu clase ca A+++ și A”

  1. As vrea sa stiu daca acest model (WA 749) are program scurt de spalare (cum sunt cele de la Beko de 15-20 min.) Multumesc anticipat

  2. Conform manualului cu instrucțiuni de utilizare acest W749 are program rapid de 17 minute pentru a spăla până la 2kg rufe.

Lasă un comentariu