Gorenje Simplicity Light ECT6SY2W, plită vitroceramică albă

Plita incorporabilă Gorenje Simplicity Light ECT6SY2W e una modernă și arată mult mai bine decât una pe gaz cu sticlă termorezistentă. Plitele pe gaz au grătare și butoane clasice, nu de tip touch cum sunt în acest caz. Aceasta se potrivește doar alături de un cuptor alb, dar depinde și cu ce vreți să o asortați. Panoul de comandă se folosește ușor pentru că sunt prezente butoane senzitive și e nevoie doar de o singură mână. Poate că butoanele nu sunt atât de vizibile ca și la plitele negre, dar poate că nu vă deranjează.

Arată ceva mai diferit față de o plită vitroceramică clasică, deoarece zonele sunt evidențiate diferit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Doar după cum arată se poate vedea că e o plită electrică, iar arzătoarele sunt de dimensiunile diferite doar că sunt două mici. Alte plite au două arzătoare normale, însă puterea maximă instalată e impresionantă – 6300 W. Randamentul e inferior plitelor cu inducție dar e justificat de preț.

Mie îmi plac și variantele vitroceramice pentru că mâncarea gătită la cuptor e mai sănătoasă. Deci dacă nu aveți de gând să frigeți des mâncarea pe plită sau nu vreți un timp de fierbere mai scăzut, atunci alegeți cu încredere  plită cum e cea de sus și veți economisi niște bani. Dacă vă doriți un cuptor incorporabil mai scump, iar bugetul e limitat, eu v-aș recomanda o plită cu 2 arzătoare.

Păreri pro și contra

Un panou de control digital oferă mai multe funcții decât cele standard: timer, indicator căldură reziduală (ca să știți când puteți atinge plita pentru a o curățare), blocare interfață (să nu umble copiii), StopGo (oprire/pornire), StayWarm (menținere temperatură), BoilControl (scade temperatura pentru a se evita datul în foc). Pentru instalare aveți nevoie doar de mașină de găurit și de un ferăstrău vertical (pendular), iar dimensiunile de tăiere sunt cele ale nișei (sunt menționate în manualul său).

Gorenje ECT6SY2W face parte dintr-o serie destul de populară și apreciată de utilizatori, iar o prezentare a unui alt model, dar care arată la fel, poate fi văzută mai jos.

Te-ar mai putea interesa