Gorenje IT614SC, plită neagră cu inducție

Plita incorporabilă Gorenje IT614SCe una care merită încercată în special dacă vreți să renunțați la alimentarea cu gaz și să beneficiați de un randament pe măsură. Din poza de jos se poate observa că zonele de gătit sunt destul de bine plasate și de aceea puteți pune vase de dimensiuni mari. Mi se pare mult mai bună decât o plită pe gaz și chiar dacă diferența de preț e mică, iar bucătăria va fi mai elegantă. Bineînțeles, suprafața e netedă și pe o culoare destul de des întâlnită – negru. Panoul de control e unul cu butoane senzitive și poate fi folosit ușor cu o singură mână.

Trebuie să aveți un buget destul de mare dacă vă gândiți la o plită cu inducție, deoarece e nevoie și de un cuptor incorporabil. Mă gândesc că vreți să alegeți un cuptor corespunzător. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita
Plita

Alimentarea electrică nu are nici o legătură cu randamentul. Depinde de tehnologiile folosite deoarece există plite electrice, cu suprafață vitroceramică și cu inducție. Cele mai ieftine sunt cele electrice dar acelea sunt destul de rare iar cele mai eficiente sunt cu inducție. Are 4 zone de gătit dar există plite și cu 3 zone de gătit (doar că zona mare de gătit e ceva mai puternică).

O mare parte din funcții plitei se datorează controlului electronic: taste touch, funcția Power-Boost, SuperBoost, AllBoost, indicator căldură reziduală și timer. Deci oferă funcții interesante care pot reduce timpul de fierbere/gătit și veți termina mai repede. Pe partea de design se poate observa suprafața netedă pe culoarea neagră, pictograme conforme cu funcțiile butoanelor etc.

Plusuri: arată bine, ușor de folosit, tehnologie avansată de încălzire, fiabilă și ușor de instalat.
Minusuri: nu oricine și-o permite.

Nu știu dacă Gorenje IT614SC poate fi cea mai bună soluție pentru voi deoarece nu oricine și-o permite, dar cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută. Un minus ar putea fi necesitatea de vase speciale (pe inox), deoarece plita nu se încălzește ci numai vasul care-l puneți pe plită. Un alt avantaj oferit de plitele electrice e acela că panoul de control e vizibil și când luminozitatea din jur e scăzută.

Te-ar mai putea interesa