Gorenje G 760 X

Plita incorporabilă Gorenje G 760 X e una dintre puținele modele cu 5 arzătoare din care unul e de tip Wok. Bineînțeles e o plită pe gaz care oferă un randament ridicat. Are un aspect plăcut cu finisaj pe inox, iar butoanele sunt poziționate frontal, care au aprindere electrică integrată. Chiar dacă nu are capac ca și al plitele de la aragazuri, vine cu un suport care acoperă cele două arzătoare din partea stângă (e util pentru cei vor să aibă alimentele la îndemână și au oala/tigaia pe arzătorul de tip Wok). Poate fi instalată pe orice mobilier deoarece e îngustă, dar e destul de lată – 53 cm. Alături de acesta vă recomand și un cuptor cu finisaj pe inox și ușă neagră. Ar fi deal dacă ați alege un aparat de la același producător. G 760 X are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are 5 arzătoare aranjate în X care vă oferă posibilitatea așezării mai multor oale sau tigăi pe acesta. Având în vedere timpul de alimentare (cu gaz), aveți nevoie de o butelie în apropiere, dar și de o priză deoarece are aprindere electrică incorporată. Spre deosebire de aragazuri, aprinderea unui arzător se face prin apăsare și rotire, deci necesită o singură mână. Chiar dacă alternative plită+cuptor pare mai scumpă, oferă multe avantaje: comoditate, eleganță și funcționalitate.

Ca și restul plitelor de acest fel, e dotată cu siguranță și un grătar din fontă (oferă o durabilitate mai îndelungată decât cele din oțel). Butoanele sunt poziționate frontal pentru a fi mai la îndemână. Fiecare arzător are o putere diferită: cel mic e de 1 kW, cele normale de 1.5 kW, cel mare de 2.3 kW și Wok de 3.5 kW. Dimensiunile exterioare nu sunt cele care vă interesează când o instalați ci cele din manualul său: 55.3 cu 47.3 cm. Deci aceasta e secțiunea ce trebuie decupată din blat.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are 5 arzătoare, un arzător Wok (util pentru gătit în stil asiatic – repede), are un aspect plăcut în special că are finisaj pe inox și fiabilitate crescută.

Minusuri: putea fi mai accesibilă.

Concluzie

Acest Gorenje G 760 X e una din multele plite incorporabile ale acestui producător care le recomand deoarece arată bine, oferă un randament ridicat și sunt fiabile. Același lucur aș putea spune și despre cuptoarele acestui producător (de aceea vă și recomand unul de la Gorenje). Dacă vi se pare prea scumpă, fie alegeți una mai simplă fie alegeți ratele fixe.

Te-ar mai putea interesa