Gorenje G 6N5AX

O plită incorporabilă destul de interesantă e Gorenje G 6N5AX deoarece are arzător Wok și un design unic. Alimentarea sa e una pe gaz de oferă un randament ridicat, dar tot vine cu alimentare electrică pentru aprinderea arzătorului. Diferența de preț e justifică de prezența arzătorului de tip Wok care oarecum înlocuiește arzătorul clasic de dimensiuni mai generoase. Bineînțeles, necesită tigăi speciale pentru mâncăruri speciale (asiatice). Din păcate o astfel de tigaie nu e foarte ieftină și spre deosebire de cele obișnuite, e lată și joasă. Deci se adresează gătitului rapid (prăjirii rapide în ulei și se folosesc puține lichide). Nu e foarte scumpă și spun asta deoarece G 6N5AX are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Necesită o alimentare cu gaz, adică o butelie în apropiere. Dacă ați avut înainte un aragaz, nu cred că veți întâmpina vreun obstacol, însă în caz contrar, va trebui să vă gândiți unde veți pune acea butelie. Chiar dacă are butoane frontale, adâncimea ei e de doar 51 cm iar curățarea ei se face destul de simplă (în special că grătarul are o formă simplă).

Fiecare zonă de gătit oferă o anumită putere: cel mare 3.5 kW, cele normale 1.9 kW și cel mic de 1 kW. Deci fiecare arzător are o valoare potrivită pentru sarcini diferite. Totuși, arzătorul special denumit Wok are o putere mai mare deoarece se adresează gătitului rapid dar poate fi folosit ca un arzător normal cu o intensitate mai mică (temperatură setată la o valoare inferioară).

Pentru o bucătărie nouă și elegantă vă recomand un cuptor de la același producător, ar fi preferabil unul cu Clasa A+ sau A-20%. Deci le recomand cele cu consum redus, deoarece veți recupera banii pe parcurs.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: aprinderea se face ușor ca la oricare altă plită incorporabilă, arzătorul Wok poate fi destul de util dacă gătiți niște mâncăruri mai deosebite ce necesită prăjire rapidă, nu e scumpă și poate fi instalată ușor dacă urmăriți manualul său de instrucțiuni.

Minusuri: nu e accesibilă pentru oricine.

Concluzie

Acest Gorenje G 6N5AX e un parat electrocasnic de tip incorporabil care necesită deci incorporare în mobilier. Se potrivește pe orice tip de mobilier (51 cm adâncime) deoarece nu e mare iar culoarea inox se asortează cu orice. O alternativă la acesta ar fi una cu sticlă vitroceramică sau fără arzător special.

Te-ar mai putea interesa