Gorenje F4151CW, congelator cu clasă climatică T (Tropical)

Congelatorul Gorenje F4151CW e unul dintr variantele mari care au control electric în partea de sus a aparatului (nu se vede foarte clar din poza de jos). Acest model are o clasă climatică T, adică trebuie ținut la temperatura camerei – între 16 și 43 grade. Dacă îl țineți sub această temperatură, atunci consumul poate să crească și chiar fiabilitatea poate fi afectată. Arată destul de bine, motiv pentru care poate fi pus chiar și în bucătărie. Mânerul mi se pare suficient de mare și dacă l-ar fi pus mai jos sau era unul mai mare, atunci putea fi deschis chiar și de copii.

Acest brand oferă chiar și frigidere, dacă vreți să luați la pachet cu un congelator. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Congelatorul de mai sus nu necesită sistem de răcire No Frost, pentru că și așa nu se formează foarte multă gheață la interior. Dacă ar fi avut această tehnologie, atunci ar fi fost ceva mai scump și poate că nu vreți să depășiți bugetul. Acesta e genul de parat care nu va fi folosit tot timpul, în special dacă aveți deja un frigider cu congelator sau o combină.

Interiorul e compartimentat de aceea nu aveți la fel de mult volum ca și o ladă frigorifică (cu preț similar). Aceste aparate nu dispune de iluminare interioară dar nici nu aveau cum să aibă (la interior sunt compartimente, nu rafturi).

Păreri pro și contra

Nu-mi plac lăzile frigorifice pentru că sunt mari, pe când un congelator ca și cel de sus ocupă foarte puțin spațiu. Are o lățime de numai 55 cm, deci poate fi pus în locul vechiului frigider sau chiar într-o cămară. Consumul de energie e destul de scăzut la acest model și depinde de temperatura aleasă și de starea sa (eco sau super-congelare).

Toate aparatele frigorifice au funcții de conservare rapidă (congelare/răcire), iar Gorenje F4151CW e un model recent lansat care trebuie luat în calcul. Pot fi congelatoare și pe alte culori doar că acelea sunt destul de rare pentru că nu toți utilizatorii vor să-l asorteze cu restul aparatelor din bucătărie.

Te-ar mai putea interesa