Gorenje ECT620X, plită incorporabilă cu StopGo și StayWarm

Plita de mai jos Gorenje ECT620X e una dintre multele modele incorporabile care sunt disponibile pe piață, doar că unele iasă ceva mai mult în evidență. Există variante cu zone extinse, cum e cel de jos și care oferă posibilitatea folosirii unor vase de dimensiuni diferite (chiar și ovale). Spre deosebire de o plită cu inducție, în acest caz puteți pune vase chiar și din alte materiale pentru a încălzi mâncarea (exemplu: vas de yenă). Bineînțeles, nu sunteți obligați să le folosiți, dar nu veți ști niciodată când veți avea nevoie de ele.

Mi se pare normal să coste ceva mai mult pentru că prezintă zone de gătit extinse și acele funcții speciale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plitele electrice nu sunt chiar atât de puternice ca și cele pe gaz, doar că pot fi și excepții. Oricum, de multe ori nici nu e nevoie de mai mult, cum e și în acest caz. Panoul de control nu mi se pare sofisticat, dar puteți consulta puțin manualul său. Temporizatorul poate fi setat între 1-99 minute, după cât considerați că e necesar pentru a găti un anumit preparat și chiar nu mai trebuie să „păziți” plita.

În plus sunt prezente pe acel panou de control și funcții speciale, cum ar fi: StopGo (oprește/pornește plita), BoilControl (ajustează automat puterea pentru evitarea datului în foc), temporizator, blocare interfață (evitarea apăsării accidentale a unor butoane), indicator temperatură reziduală (se stinge când plita e rece), semnal sonor și StayWarm (menține temperatura la 70 de grade).

Păreri pro și contra

Discutăm de o plită puternică care are un panou de control deosebit și nu prea are multă concurență dacă aveți nevoie de acele funcții anterior menționate. Pentru a o instala, blatul trebuie să fie gros, adică grosimea minimă trebuie să fie de 6 cm. Sunt destul de puține plite care cer o grosime așa de mare, însă e de înțeles că doar nu poate fi comparată cu una oarecare.

Plita menționată Gorenje ECT620X arată foarte bine cu acel contul argintiu, dar puteau să și-l elimine pentru a simplifica designul aparatului.

Te-ar mai putea interesa