Gorenje ECT 640AX, plita vitroceramică

Plita incorporabilă Gorenje ECT 640AX e un model ieftin de tip vitroceramic. Vine cu 4 arzătoare, iar butoanele poziționate frontal sunt activate prin atingere. Deci, e un model foarte ușor de utilizat, iar alimentarea electrică face ca aparatul să fie unul care nu implică problemele care vine cu gazul.
Modelul acesta e perfect pentru bucătăria de acasă ori cea dintr-un restaurant care nu prepară mâncăruri asiatice. Spun asta deoarece, pentru restaurante asiatice cred că ar fi utile plite pe gaz cu arzător wok.

Acest model are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat foarte bun cu un aspect plăcut. Aspect care-l puteți vedea și din poza de alături. Pot spune că nu am văzut prea multe plite care să aibă un design precum acesta. Dacă nu știi ce cuptor să alegi cu acest model atunci eu ția-ș recomanda un model electric de aici.

Plita
Plita

Pe partea de specificații nu aș putea spune că se laudă cu mare lucru întrucât e vorba despre un aparat simplu. Greutatea sa e una de 8,5 kilograme, iar lățimea e de circa 60 centimetri. Deci, o să o puteți instala fără mari probleme, iar dacă nu vă prea descurcați atunci ar fi o idee bună să apelați la cineva autorizat.

Atuurile acestui model ar fi prețul mic, raportul dintre preț și calitate și că-i un model electric.
Dezavantajul e că nu e un model prin inducție care ar fi făcut doar ca vasul să se încălzească, nu și plita. Însă modelele prin inducție au și ele dezavantajul lor care e că nu sunt bune la vase care nu sunt metalice.

Concluzia mea legată de acest model e că își merită banii deoarece vine de la un brand bun (Gorenje e o firmă slovenă) și poate fi utilizată ușor. Eu prefer întotdeauna plite electrice spre deosebire de cele pe gaz deoarece cele pe gaz îmi crează o senzație de disconfort deoarece cu gazul nu ești niciodată sigur. Iar, dacă ai în familie o persoană aiurită atunci nu e tocmai bine să ai aparate pe gaz.

Te-ar mai putea interesa