Gorenje DFG602-ORA-S

Hota telescopică Gorenje DFG602-ORA-S e o hotă destul de eficientă și care are un aspect destul de atrăgător. Eficiența ei se datorează celor două părți (fixă și mobilă) dar și celor două motoare. Astfel aburul și mirosul nu se va mai împrăștia prin bucătărie și puteți găti fără griji folosind mai multe arzătoare. Vine cu două filtre (unul pentru fiecare parte), iar pentru ca grăsimea să nu ajungă la motoare, producătorul a opta pentru filtra lavabile. Acestea pot fi spălate ca și cele metalice, însă după  multă utilizare, acestea trebuie înlocuite. Dacă s-ar fi optat pentru filtre din aluminiu, atunci hota avea nevoie de 4 filtre pentru ca grăsimea să nu ajungă la motor. Iar după cum bine știți, hotele cu filtre din aluminiu nu sunt chiar accesibile. Pe partea de design nu am ce să comentez. DFG602-ORA-S are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

E un model telescopic deci e compus din două părți, astfel suprafața care va absorbi aburul și mirosul e mai mare decât la hotele obișnuite. Deci e ca și cum ați avea două hote. Spun asta pentru că puterea de absorbție e de 410 mc/h, care e mult peste medie. Filtrele de grăsime sunt lavabile și se curăță prin spălare. Dacă sunteți o persoană mai comodă, aveți doar o singură alternativă, hota cu filtru metalic. Becurile de iluminare cu de 28W fiecare. Bineînțeles, nivelul de zgomot nu poate fi neglijat – 61 dB.

Vine cu 4 trepte de absorbție și care depind de cât și ce gătiți. Culoarea sa e neagră și e vorba de un negru lucios. Spre deosebire de hotele de tip șemineu, acestea se montează sub dulap. Vine cu control mecanic și nu electronic cum e la cele premium. Extragerea aerului se face prin ventilare și recirculare. Tubul de ventilare trebuie să fie unul de 11.9 cm.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: putere de absorbție mare (se datorează suprafeței de absorbție dar și motoarelor), are finisaj lucios, grăsimile nu trec de acel material lavabil

Minusuri: filtrele trebuie schimbate după mult timp de folosire (dar pot fi și spălate).

Concluzie

Chiar dacă hota Gorenje DFG602 e una destul de scumpă, se adresează celor care vor eleganță în bucătărie dar și eficiență. E ideală pentru cei care gătesc mult iar actuala hotă nu reușește să absoarbă tot aburul și mirosul. Dacă vă gândiți să o achiziționați și nu aveți bani, o puteți lua în rate deoarece e o adevărată investiție care nu o veți regreta. Dar există și opțiunea să alegeți o hotă mai accesibilă, chiar și cu filtru sau filtre metalic(e).

Te-ar mai putea interesa