Gorenje DF6135X, hotă telescopică

Hota Gorenje DF6135X e una incorporabilă și telescopică care merită încercată dacă vă doriți o bucătărie modernă. Cu acesta puteți opta pentru una dintre cele două tipuri de evacuări: cu extracție ori cu recirculare. Cea cu extracție e cea mai frecvent utilizată, iar cea cu recirculare se adresează celor care nu au cum să instaleze un tub de evacuare. Cu aceasta aburul și mirosurile sunt filtrare cu ajutorul filtrului din cărbune, iar apoi aerul filtrat revine în bucătărie. Acel filtru trebuie schimbat rar dar nu de mai mult de două ori pe an (depinde de cât de de o folosiți). Însă e mai bine și mai ieftin să optați pentru varianta de extracție a mirosului și aburului. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e unul modern iar având în vedere forma sa, trebuie incorporată în corpul suspendat. Din fericire are dimensiunile standard pentru ca acesta să poată înlocui vechea hotă. Oricum dimensiunile nișei nu coincid cu cele ale hotei (sunt mai mici). E important ca lățimea să fie aceeași – 60 cm.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are un singur motor care își face bine treaba. Astfel că are o putere de absorbție de 700 mc/h, iar puterea e de 250W. Ea diferă în funcție de treapta sau nivelul de absorbție ales. Filtrele se curăță ușor cu apă deoarece sunt lavabile iar la exterior un filtru metalic. După un timp acestea pot fi înlocuite cu alte fără probleme. Controlul ei e unul mecanic deoarece într-un așa buget nici nu puteți avea pretenții la unul electronic. E mai simplu așa deoarece are funcțiile elementare și nici nu sunt prea multe butoane.

Caracteristicile ei speciale sunt acele 2 moduri de evacuare: prin extracție (burlan spre exterior) sau recirculare (cu filtru din cărbune). Nu aș alege o altă hotă deoarece nu există multe astfel de hote și care să arată atât de bine la un preț așa de mic.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: filtre metalice, telescopică, lămpile iluminează perfect plita, mod recirculare, fiabilă, are un aspect elegant, eficientă în absorbția aburului/mirosului și e ușor de utilizat.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Gorenje DF6135X e un aparat electrocasnic modern care necesită incorporare, iar dacă nu ați avut o hotă similară, există și varianta unei hote de tip șemineu care se instalează direct pe perete. Bineînțeles e ideală să o amplasați într-o bucătărie cu incorporabile care sunt tot pe inox, iar locație nu e obligatorie să fie pe un perete exterior.

Te-ar mai putea interesa