Gorenje by Starck GCW641ST, plită cu arzător Wok

Plita incorporabilă Gorenje by Starck GCW641ST e una premium și nu orice brand oferă astfel de serii. Fiind un model electric, nu prea sunt de spus multe, însă se situează mult peste cele standard deoarece discutăm de arzătoare eficiente și puternice, grătarul din fontă e destul de rezistent, suprafața plitei e din sticlă ceramică, iar butoanele se asortează perfect cu restul plitei. Pot spune că arată mai bine montată pe un blat decât în poza de prezentare și calitatea materialelor e mult superioară.

Din poza de jos se vede foarte bine că are un finisaj modern care nu e prezent la orice model și se potrivește doar cu aparatele aceleași serii. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Grătarul e destul de solid și e dintr-o singură parte, pe când la multe altele veți găsi două grătare, dar acest aspect nu oferă avantaje sau dezavantaje. Arzătoarele Wok au mai multe inele de ardere, deci și consumul de gaz e ceva mai mare. Arzătoarele normale sunt în partea din spate și se văd foarte ușor după mărimea lor. Butoanele sunt în față dreapta unde pot fi accesate cu ușurință de oricine.

Puterea arzătoarelor e dată de dimensiune dar și de tehnologiile folosite, iar această plită se poate lăuda cu arzătoare cu 10% mai eficiente. Chiar și așa costul de funcționarea a unei astfel de plite e mai mic decât cel al plitelor electrice.

Păreri pro și contra

Arzătorul Wok e foarte bun dacă vreți ceva mai multă putere (peste 3kW) și puteți găti în stil asiatic cu acesta, adică e necesară o tigaie specială. Un arzător ca acesta vă pate ajuta să gătiți mai rapid preparatul dorit, pentru că randamentul e unul superior. Aprinderea electrică integrată ușurează utilizarea sa deoarece e necesară numai o singură mână.

Gorenje GCW641ST e un aparat care se poate pune pe blatul din bucătărie sau faceți un corp suplimentar pentru aceasta, iar cuptorul poate fi montat oriunde în bucătărie. Poate vă place să scoateți tava fără să vă mai aplecați, atunci cuptorul poabte fi pus la nivelul blatului sau faceți un corp la comandă.

Te-ar mai putea interesa