Google Nexus 10 P8110

Credeam despre Google Nexus 10 că va fi realizată în colaborare cu Asus, dar se pare că nu e așa, ci a fost realizată în colaborare cu Samsung. Aceasta e cea mai nou tabletă de la Google care vine după Nexus 7, care a avut un imens succes, și e răspunsul celor de la Google pentru Apple și noul lor iPad cu ecran Retina. Modelul de față are un ecran de 2560 x 1600 pixeli cu o densitate de 300 ppi.
Despre prețul său în România nu știu nimic deoarece nu a apărut încă pe plaiurile noastre mioritice (dacă știe cineva că a apărut atunci poate lăsa un link înspre magazinul care-l comercializează). Are un preț bun Vezi prețul special de azi →

Poze

Designul e unul foarte reușit și se poate vedea că e un gadget de culoare neagră. Ecranul e unul de 10.1 inci și din această cauză are o greutate de 600 grame. Nu e o greutate prea mare, iar despre dimensiunile sale (nu e mai mare decât un caiet studențesc) o să vă puteți face o părere din preview-ul de la final.

Meniul
Meniul
Spatele
Spatele

Caracteristici tehnice

Cipul e unul SoC (system on chip) numit Exynos 5 Dual (cunoscut și ca Exynos 5250) care înglobează un CPU cu instrucțiuni ARMv7 de tipul ARM Cortex-A15 MPCore cu frecvență de 1.7 GHz și un GPU ARM Mali-T604 de tip Quad Core. Pe partea de sistem de operare are Android 4.2+Andrdoid Play (Android Market) și alte aplicații preinstalate standard.
Din testele unora, bateria ar ține undeva la 9 ore și mă gândesc și eu că e așa deoarece majoritatea tabletelor de 10.1 inci au o autonomie de circa 10 ore.

Păreri pro și contra

Pro: e un concurent demn de luat în considerare pentru iPad normal (generația 4) și iPad mini, cât și pentru Asus Transformer Infinity TF700T… din perspectiva prețului deoarece se anunță a fi unul mic; are wireless, NFC și bluetooth (bănuiesc că o să apară și o variantă cu 3G); vine cu două camere, cea principală având 5MP.
Contra: nu are suport pentru carduri, dar vine în două variante de memorie 16/32GB.

Concluzie

Eu zic că va fi un best buy în România deoarece dispozitivele (că e vorba de tablete sau telefoane) de la Google au avut mare trecere. Singurul lucru care mă deranjează e că la noi astfel de aparate apar doar după câteva luni. Un astfel de dispozitiv cu ecran mare o să poată fi utilizat cu succes pentru a citi presa online, pentru jocuri de ultimă generație, dar și pentru făcut poze.
Din clipul de alături – iPad 4 vs Nexus 10 – cred că o să vă faceți mai bine o părere.

2 comentarii la „Google Nexus 10 P8110”

  1. Super review-ul insa am de facut o mica precizare. Mai exact, la momentul descrierii tabletei am intalnit cuvantul „greutate”, termenul descrind forta cu care Pamantul atrage corpurile, masurata in Newton. Cuvantul potrivit ar fi ” masa”
    Nu va suparati pentru critica contructiva
    Succes in continuare.

  2. Observația dvs. e corectă. Însă, în primul rând articolul e scris pe înțelesul oricui (99% din oameni nu au auzit de masă ca fiind și o măsură), iar în al doilea rând producătorii de dispozitive oferă greutatea (acea forță) în kilograme, chiar dacă ar fi fost corect să precizeze că defapt e vorba despre masă.
    La redactarea viitoarelor articole am să țin cont de această observație.

Lasă un comentariu