Gigabyte nVidia GeForce GTX 690

Chiar dacă în ultimele luni a existat o oarecare întrecere între NVIDIA și AMD, pentru cea mai bună placă video din punct de vedere al raportului performanță/preț, NVIDIA a preluat conducerea cu noua placă video Gigabyte nVidia GeForce GTX 690. Aceasta e un model de referință care arată superb, vine într-un ambalaj interesant și care e unică. E dotată cu o memorie video de 4096MB de tip GDDR5 și BUS pe 512 MB. Aceasta se adresează celor care ar dori să construiască un sistem desktop cu plăci video GTX 680 însă nu găsesc o sursă potrivită. Spun asta pentru că GTX690 consumă mai puțin decât două GTX680-uri iar performanțele nu sunt afectate. GeForce GTX690 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Ambalajul
Placa

Specificații tehnice

Are conectivitatea mai deosebită decât la alte plăci video: trei DVI-uri și un DisplayPort. Vine cu tehnologie 28, Pixel Shader versiunea 4.2 și procesor de  915. Bineînțeles are și o memorie de 4GB care e pe 512 biți și are o frecvență de 6008 MHz. Tehnologiile disponibile pe acesta sunt cele cunoscute: SLI, PhysX, Cuda și 3D Vision. Cu acesta puteți juca jocuri în mod Full HD și cu trei monitoare. Din păcate prețul e destul de piperat motiv pentru care nu și-o poate permite oricine.

Nu știu dacă ar avea rost să fac o listă cu jocurile care le poate rula și la câte fps-uri. Spun asta pentru că rulează orice joc de la ora actuală fluent și performanțele sale sunt cât a două plăci video 680, deci e o alegere foarte bună. Dacă chiar vă interesează rezultatele obținute de aceasta, v-am pus un clip cu scorurile obținute de ea:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e cea mai bună placă video a momentului, e foarte bine izolată pentru a nu pătrunde praful, ambalajul e foarte interesant, consum redus pentru performanțele sale și nu veți mai avea nevoie de vreun upgrade în perioada următoare.

Minusuri: prețul e unul atractiv.

Concluzie

GeForce GTX690 e cea mai bună soluție dacă doriți performanțele unui sistem SLI dar nu aveți o sursă mai mare de 650W. Poate fi achiziționată chiar și în rate în caz că aveți nevoie de ea neapărat de ea și nu aveți bani cash. Poate pe viitor vom vedea și un model mai ieftin poate oferit de alt producător, dar există alternative destul de bune pentru jocurile actuale (670 și 680). Am pus un clip cu despachetarea și prezentarea sa:

Te-ar mai putea interesa