Gigabyte nVidia GeForce GTX 680

Această placă video Gigabyte nVidia GeForce GTX 680 OC e un model de referință motiv pentru care arată ca și predecesoarele. Dacă o comparăm cu modelul 7950, observăm că acesta e mult superioară. Există multe alternative la acesta, chiar și de la alți producători. Specificații tehnice sunt similare motiv pentru care prețul e relativ același. Deci puteți opta pentru ce variantă doriți în funcție de producătorul preferat de dumneavoastră. Deci dacă doriți să fiți în pas cu tendințele, cred că aceasta ar fi cel mai bun upgrade posibil în special că nu necesită o sursă mai mare de 550W (doar dacă aveți și un procesor care consumă mult). nVidia GeForceGTX 680 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Placa
Cutia

Specificații tehnice

Are noul slot PCI Express 3.0 dar vine și cu noua tehnologie de fabricație – 28 nm. Procesorul său are o frecvență de 1006 MHz iar memorie sa de 2GB GDDR5 are o frecvență de 6008 MHz (cu BUS de 256 biți). Ca și tehnologii oferă: Nvidia 3D Vision, SLI, Cuda și PhyX. Acesta sunt extrem de folositoare în jocuri în special dacă doriți să jucați un joc în mod 3D (cu ochelari), să mai cumpărați încă o placă similară sau să conectați trei monitoare. Are și toate porturile necesare: un HDMI, două DVIuri și DP.

În urma testelor, placa a obținut: 2710 puncte în 3D Mark11, 55 fps în Batman Arkham Asylum, 69 fps în Crysis 2, 162 fps în FEAR 2, 34 fps în Metro 2033 etc. Bineînțeles acestea s-au făcut la o rezoluție de 1920 cu 1080p și cu o configurație de ultimă generație. Cât despre temperatură și consum, pot spune că nu va dezamăgi și rezultate sunt aceleași ca și la celelalte modele de referință. Jos am pus un clip în care se poate vedea cât de bine se descurcă:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțe decente pentru cât costă, are un design reușit dar foarte asemănător cu cel al altor modele, temperaturile sunt foarte bune și rulează fără probleme orice joc.

Minusuri: nu e accesibilă pentru orice gamer.

Concluzie

E cea mai nouă placă video cu chipset Nvidia dar și cea mai tare, motiv pentru mulți dintre voi probabil v-o doriți. Probabil nu veți obține aceleași rezultate deoarece nu aveți un Core i7 Extreme sau un SSD de ultimă generație, însă vă asigur că va rula fluent orice joc chiar și cu rezoluție mai mare (dacă folosiți trei monitoare). Jos puteți viziona o mică prezentare a ei:

Te-ar mai putea interesa