Gigabyte nVidia GeForce GTX 590

Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX 590 3GB vine ca o alternativă GTX 560 şi evident că nu le putem compara deoarece GTX590 e un model actual care are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». O să vă puteţi juca orice, la orice detalii (chiar şi la rezoluţie Full HD), iar în privinţa răcirii nu o să fie nevoie să vă faceţi griji deoarece e activă cu ventilator.

E una dintre cele mai puternice plăci de pe piaţă şi o să te poţi juca orice. Are suport SLI aşa încât să poţi adăuga mai multe plăci grafice pentru a creşte PFS-urile, dar nu cred că e nevoie să faci aşa ceva deoarece acest model are două GPU-uri deci e un fel de dual core având 284 biţi pe GPU. Deci, în total are 768 biţi, iar memoria e de 3072 mega… 1,5 giga pe uniatate pe procesare grafică.

Dacă te sperie faptul că e prea puternică şi că ar putea să se ardă sau strice atunci trebuie ştiut că nu ai de ce să-ţi faci griji deoarece are o garanţie standard de 3 ani… care din păcate nu poate fi extinsă în momentul de faţă.

Poze

Placa
Mausul Gigabyte GHOST M8000X de gaming

Specificaţii tehnice

GeForce GTX 590 e făcută de de Gigabyte şi se montează pe un slot PCI Express versiunea 2. Are numeroase porturi printre care se numără DVI şi DisplayPort, iar dacă aveţi un monitor cu VGA atunci o să-l puteţi conecta la placă printr-un adaptor care în mod normal vine în pachet. Vorbind despre un model actual e normal să aibă la bord suport pentru tehnologie 3D şi Quad SLI ceea ce puţin plăci au. În preview-ul de alături vedeţi cum arată jocul Fear 3 pe această componentă, dacă pot spune aşa.

Păreri pro şi contra

Pro: răcirea e excelentă, performanţele sunt superioare altor modele deoarece are două nuclee, memoria e foarte bună fiind de 3 giga cu 768… nucleele împărţindu-şi egal bus-ul şi memoria RAM dedicată. (Alte plusuri ar fi designul special al cutiei cu care vine şi mouse-ul Ghost care e unul de gaming.)
Contra: costă cam mult, deşi trebuie să recunoaştem că performanţele sunt pe măsura preţului şi invers.

Concluzie

nVidia GTX 590 e construit pe seria 500 şi e special faţă de alte modele cu numere inferioare deoarece numărul superior de nuclee îşi spune cuvântul… şi nu degeaba se spune că poţi face mai multe cu dual core. Alături e şi un clip pentru a vă face o părere despre cum arată placa şi mausul cu care vine, în mod normal, la pachet.

Te-ar mai putea interesa