Gigabyte nVidia GeForce GTX 560

Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX 560 OC (gata overclockat) e un modelul care vi-l recomand de la acest producător şi care are un raport performanţă/preţ foarte bun. Alături de acesta mai există şi modelul GTX 560 Ti OC care bineînţeles e mai performant dar şi costă mai mult. Eu însă recomand modelul GTX 560 OC simplu, e mai ieftin şi oferă performanţe decente pentru a juca jocurile actuale. Tehnologiile NVIDIA disponibile pe aceasta sunt CUDA, PhysX, Pure Video HD, SLI şi 3D Vision. Pentru ca aceasta să funcţioneze la capacitate maximă, are nevoie de o sursă destul de bună. Deci vine şi cu doi conectori cu 6 pini pentru alimentare suplimentară. În pachet veţi găsi şi doi adaptori VGA şi HDMI. O alternativă la acest model ar putea fi chiar şi un GTX 560 Ti de la MSI şi spun asta deoarece preţul e foarte similar. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Placa
Pachetul

Specificații tehnice

Spre deosebire de molul Ti, aceasta are Shader la 1660 MHz, 320 de nuclee CUDA, memorie la 4008 MHz şi procesor la 830 MHz. Pe partea de conectivitate are două DVI-uri şi un HDMI. Memoria sa e una GDDR5 cu BUS 256 biţi şi la o frecvenţă destul de mare. are suport OpenGL 4.1 şi DirectX 11.

Rezultatele Benchmark sunt după cum urmează: Batman: Arkham Asylum – 122 fps, Metro 2033 – 21 fps, Battlefield Bad Company 2 – 60 fps şi Total War: Shogun 2 – 28 fps. Bineînţeles aceste jocuri au fost testate la rezoluţie 1080p şi rezultatele pot să difere de la o configuraţie la alte (recomand cel puţin 6 Gb de RAM şi un procesor Quad Core). Consumul ei e de 110 W în idle şi 292 W în load. Iar temperaturile sunt de 36 în idle şi 73 în load. Pot spune că s-a comportat destul de bine în teste pentru o astfel de placă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: răcire performantă şi silenţioasă, consum decent, memorie GDDR5, două coolere, preţ acceptabil, având în vedere dotările e destul de mică şi deci e uşor de instalat.

Minusuri: la un aşa preţ nu prea aş avea ce să-i reproşez, probabil că performanţele puteau fi mai mari.

Concluzie

Acest model de la Gigabyte poate fi următoarea voastră alegere numai dacă aveţi un buget corespunzător şi o sursă suficient de bună pentru a alimenta acestă placă video. Jos am pus o mică prezentare a acestei plcăi grafice care să vă faceţi o ideea despre cum ar arăta:

Te-ar mai putea interesa