Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Gigabyte Ati Radeon HD 6970

Placa video Gigabyte Ati Radeon HD 6970 OC e un model cu care puteți cam toate jocurile recent apărute la detalii maxime și de aceea necesită surse de alimentare suplimentare facă de slotul PCI Express (alimentat ). Aceasta a fost anunțată de anul trecut numai că de atunci au apărut diverse versiune cum e și aceasta (OC cu trei coolere). În pachetul plăcii video veți primi: două cabluri pentru alimentare pe 6 și 8 pini, un convertor de la DVI la HDMI, conectorul Crossfire (în caz că mai aveți o placă AMD) și cablu HDMI. Acest conținut poate să ofere de la un producător la altul și e în funcție de consumul ei și ieșiri. Apropo ieșiri, HD 6970 de la Gigabyte are o ieșire DisplayPort, un HDMI și două DVI-uri (deci puteți conecta trei monitoare probleme). O alternativă puțin mai ieftină e Sapphire AMD HD 6970. Însă pentru performanțe mai ridicate, aceasta e mai indicată. Are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Conținutul pachetului

Placa

Specificații tehnice

Datorită caracteristicilor tehnice foarte bune acesta se descurcă destul de bine în jocuri. De exemplu puteți juca fluent următoarele jocuri la rezoluție Full HD: Mafia 2 la 62 fps, Resident Evil 5 la 105 fps, Metro 2033 la 62 fps iar lista poate continua cu o mulțime de jocuri, dar la cele noi precum Skyrim fps-urile vor fi ceva mai mici. Programe precum 3DMark Vantage și 3DMark 11 i-au acordat scoruri de circa 20000 puncte și 5200 puncte. Cred că v-ar interesa și nivelul de zgomot având în vedere că e o placă video de tip OC: 48 dB în idle și 53 dB în load. Iar temperaturile sunt de 29 grade în idle și 58 grade în load. Deci în urma testelor, acesta se descurcat de minune și nu cred că rezultatul puteau fi altfel având în vedere prețul (performanțele unei plăci video se văd în preț).

Ea necesită un slot PCI Express 2.0 x16 pentru instalare și surse suplimentare de alimentare. frecvența procesorului e de 900 MHz iar a memoriei e de 5500 MHz. Capacitatea memoriei e de 2 GB GDDR5 pe 256 de biți. Are suport DirectX 11, Avivo HD, Eyefinity și Crossfire. La capitolul conectori are două DVIuri, un HDMI și un DiplayPort.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: răcirea e foarte bună, performanțele sunt foarte bune (conform așteptărilor), destul de silențioasă, are toate accesoriile incluse etc.

Minusuri: greu de instalat datorită dimensiunii (27.8 cm lungime) și necesită alimentare suplimentară (deci aveți nevoie de o sursă de gaming sau una peste 550 W).

Concluzie

Acest model HD 6970 e una dintre cele mai upgrade-uri pe care le puteți face dacă sunteți un gamer înrăit, iar jos v-am pus un clip cu despachetarea sa:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu