Gigabyte ATI Radeon HD 6850

Această placă video Gigabyte ATI Radeon HD 6850 sau Radeon HD6850 e una din seria Radeon HD 6000 și care e destul de performantă datorită frecvenței mari a procesorului – 820 MHz – și pentru că are BUS memorie de 256 de biți (aproape ca Sapphire HD 6850 Vapor-X). Acesta face parte din noua generație de plăci video de la AMD/ATI și a fost lansată alături de HD 6870. Cu ajutorul tehnologiei Eyefinity puteți așeza cum doriți cele trei monitoare (având în vedere că are un HDMI și două DVI-uri). Întreaga serie este bazată pe a doua generație de tehnologie grafică și vine cu suport DirectX 11. Acestea sunt realizate pe tehnologia de fabricație 40 nm care oferă performanțe ridicate și un consum redus de energie. Din punct de vedere al performanțelor e asemănătoare cu modelul GTX 460M de la NVIDIA. O astfel de placă video ATI are un preț generos. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Așa arată

Specificații tehnice

HD6850 are slot de tip PCI Express 2.0 x16 și suportă o rezoluție maximă pe DVI de 2560 cu 1600 pixeli. Frecvența procesorului grafic e de 820 MHz și acesta vine cu versiunea de Shader 5.0. Memoria plăcii video e de 1 giga GDDR5 cu BUS de 256 biți și o frecvență de 4.2 GHz. Alte caracteristici ale acestei plăci sunt: suportul Direct 11, suportul OpenGL 4.1, tehnologiile AMD (CrossFireX, Avivo HD, Catalyst etc.) și DisplayPort-ul. Pe partea de conectivitate are un HDMI și două DVI-uri. Cu aceasta puteți juca jocuri precum Call of Duty Modern Warfare 2 la rezoluție Full HD și detalii maxime cu 90 fps, iar Crysis Warhead la circa 50 fps. Spre deosebire de concurența de la NVIDIA (GTX 460M), HD6850 are temperaturi ceva mai mari dar nu cu mult (+4 grade). Astfel are 40 grade în mod idle și 70 în mod load (jocuri).

Din păcate, acest Radeon HD6850 nu poate fi succesorul lui 5850 datorită performanțelor puțin mai mici și a temperaturii ceva mai mari (+2-3 grade). Dacă sunteți în căutarea unei alternative la GTX 460, un 5850 pare a fi o alegere mai bună dar e destul de veche și deci nu o mai veți găsi pe piață. Având în vedere prețul destul de atractiv al acesteia, v-o recomand tot pe acesta.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțe mari, răcire activă foarte bună, are suport pentru cele mai noi tehnologii și multe ieșiri pentru a conecta mai multe monitoare (în caz că vă gândiți să achiziționați 2 sau 3 monitoare).

Minusuri: nu are suport SLI și are un consum pe măsură, motiv pentru care mulți dintre voi veți avea de schimbat sursa PC-ului.

Concluzie

Acest model Gigabyte HD 6850 e un model bun pentru gaming Full HD și cred că e o alegere inteligentă având în vedere prețul foarte atractiv. Jos am pus un clip cu despachetarea acestei plăci video:

Te-ar mai putea interesa