Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Gigabyte AMD Radeon HD 7970

Asus, MSI şi Sapphire au scos plăci video cu cipul HD7970 şi era şi cazul Gigabyte care a venit cu placa video Gigabyte AMD Radeon HD 7970. Acest model nu diferă cu mult faţă de restul variantelor de la alţi producători deoarece are 3GB memorie RAM la frecvenţa de384 bit şi vine cu porturi digitale de ultimă generaţie. Faţă de alte variante, acest model e unul OC (cu overclocking) şi astfel se explică frecvenţa de 1000 Mhz a procesorului (cu circa 100 mai mare decât varianta standard), dar şi preţul puţin mai mare. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi, dar la ce poate nu cred că e unul exagerat.

Poze

Fiind una dintre cele mai tari plăci grafice e normal să vină cu un design special şi se remarcă cele trei ventilatoare care răcesc foarte eficient placa. În a doua imagine se pot vedea cele 3 ventilatoare, iar în prima poză se vede că pe cutie scrie OC.

Cutia

Componenta

Specificaţii tehnice

E un model din seria 7000 şi acest lucru înseamnă că poate fi montat pe PCI E, dar şi că e fabricată pe 28 nanometri. Suportă cele mai noi tehnologii cum ar fi DirectX 11 şi OpenGL 4.1, dar şi Crossfire care presupune că se pot instala mai multe plăci video în sistem, iar aceasta de faţă poate lucra cu ele aşa încât să îmbunătăţească FPS-urile.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu multă memorie – 3072MB de RAM GDDR5 care are bus de 384 biţi, suportă CrossfireX, iar sistemul de răcire e unul eficient deoarece e unul activ alcătuit din trei ventilatoare.
Contra: preţul e cam mare, dar e o noutate absolută şi poate fi folosită fără reţineri la jucarea jocurilor Full HD.

Concluzie

Acest model a fost lansat de curând şi dacă analizăm caracteristicile sale atunci observăm că e cea mai bună soluţie pentru un gamer. Vine doar cu Porturi digitale cum ar fi DVI, HDMI şi Display Port, dar se pot conecta şi monitoare care au doar VGA deoarece în mod normal în pachet e livrat şi un adaptor. Dacă aveţi o placă de bază cu PCI-E 2 atunci o să puteţi folosi placa şi pe acela deoarece e compatibilă şi cu versiuni mai vechi de astfel de sloturi.
Alături e un preview la această componentă şi din clip vă puteţi face o impresie despre componenţa pachetului, dar şi despre cum arată placa video.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu