Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Gigabyte AMD Radeon HD 7870

Placa video Gigabyte AMD Radeon HD 7870 OC de 2GB e un model gata overclockat motiv pentru care procesorul are o frecvență de 1.1 GHz și sistem de răcire cu trei coolere. Dar vine și cu alte îmbunătățiri, toate pentru a oferi performanțe mai bune iar design-ul său e destul de similar cu modelele din seria precedentă. Poate fi considerată o alternativă bună la 7950 deoarece aceea are un preț foarte piperat iar diferența de performanță e de circa 8%. Dacă o comparăm cu alte modele, aceasta e mai bună decât: GTX 570 cu 12% și 6970 cu 10%. Deci diferențele sunt semnificative în special că acesta are un consum foarte bun de energie (mic). Radeon HD7870 are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Placa și cutia

Doar placa

Specificații tehnice

Bineînțeles are noul slot 3.0 pentru care vă recomand o placă video nouă, dar poate funcționa și pe una mai veche. Vă recomand una nouă în special dacă vă gândiți la viitoare upgrade-uri sau la un overclocking. Necesită alimentare suplimentară (2x6pin) dar acele cabluri le veți găsi în pachetul ei (dar și câteva adaptoare). Vine cu tehnologie de fabricație 28 nm iar procesorul lucrează la o frecvență de 1100 MHz. Memoria sa GDDR5 are o capacitate de 2GB la 4800 MHz și BUS de 256 biți. Ca și tehnologii prezintă: Eyefinity, EyeSpeed, Cross Fire și Avivo HD. Are patru porturi: un HDMI, două DisplayPort-uri și DVI.

Puteți juca jocuri precum Crysis 2 la 38 fps, Dragon Age II la 38 fps, Metro 2033 la 59 fps și The Wicher II la 65 fps. Bineînțeles acestea au fost testate la o rezoluție de 1920 cu 1200 pixeli. Dacă doriți să-i face un overclocking, performanțele ei vor crește cu 4 fps. În idle, acesta consumă în jur de 141 W iar în load 330 W. Temperaturile s-ar menținut undeva la 27 grade în idle și 55 în load. Deci rezultatele sale sunt destul de bune.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: temperaturile sale sunt extrem de mici, consumul său e discutabil, puteți juca orice joc la detalii decente dar tot nu se poate compara cu cele mai bune plăci video ale momentului.

Minusuri: datorită dimensiunilor sale, s-ar putea nu aveți loc dacă aveți o carcasă mică.

Concluzie

Acest model oferă performanțe peste așteptări și spun asta pentru că nu ar avea rost să optați pentru un model de ultimă generație cât timp acesta e mai accesibil și după cum am precizat mai sus, poate rula fluent orice joc la rezoluție Full HD.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu