Gigabyte AMD Radeon HD 7850

Pentru pasionați ide jocuri recomand placa video Gigabyte AMD Radeon HD 7850 care e una foarte performantă și capabilă. Performanța reiese din memoria de 2 GB care are un bus de 256 biți. Nici cipul grafic nu e prea slab deoarece are o frecvență de undeva la 1Ghz. Placa poate fi a ta pentru un preţ bun Vezi prețul special de azi » și trebuie recunoscut că nu costă deloc mult pentru un model nou din seria 7000 a celor de la AMD foști ATI.

Poze

Radeon HD7850 e destul de robust construită și vine cu o răcire foarte bună deoarece e de tip activ. Prin activ se înțelege că are ventilator. Multă lume preferă răcirea cu radiator, însă la plăcile acestea performante cea mai bună răcire e cea pe ventilator/cooler. Porturile sunt poziționate facil ca la orice astfel de componentă și sunt HDMI, DVI și Display Port.

Placa

Specificaţii tehnice

Gigabyte AMD Radeon HD7850 e un model apărut pe la începutul anului 2012 și printre principalele sale caracteristici se numără cipul 7000, frecvența mare a procesorului grafic, memoria dedicată suficientă și busul memoriei care este pe 256 biți. Normal că suportă Cross Fire și asta însemnă că-i puteți îmbunătăți performanțele adăugând în sistem încă un model care să aibă suport pentru CrossFire.

Păreri pro şi contra

Pro: vine la un preț destul de accesibil, zic eu; raportul dintre preț și calitate e unul incredibil de bun și asta se datorează în principal faptului că are tehnologii la zi și deoarece vă puteți juca jocuri la calitate Full HD; montarea se poate face pe PCI E 3; garanția standard e de 3 ani; vien cu suport pentr cele mai noi tehnologii cum ar fi DX 11 și OpenGL 4.2. Există multe motive pentru care cineva ar cumpăra o astfel de placă și eu trebuie să recunosc că sunt fan ATI-AMD deoarece au prețuri mai mici la componentele lor spre deosebire de Nvidia.
Contra: nimic, însă cred că era interesant dacă avea mai multe nuclee.

Concluzie

Dacă lucrezi în proiectare ori doar ești pasionat de jocuri la calitate maximă atunci îți recomand această componentă deoarece te va ajuta să savurezi imagini la detalii maxime. Pentru ca jocurile să meargă bine e de recomandat să ai și un procesor bun, iar restul componentelor din sistem să fie echilibrate. Poate că nici un SSD nu ar strica pentru timpi de acces mai buni.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Gigabyte AMD Radeon HD 7850”

  1. sal vreau sa stiu daca placa video hd 7850 e mai silentioasa si rece decit cele vechi din seria hd 6000 adica gigabayte hd 6850

Comentariile sunt închise.