Gigabyte AMD Radeon HD 7750

Placa video Gigabyte AMD Radeon HD 7750 OC a fost un model recent lansată pe piață alături de modelul HD 7770. Spre deosebire de 6750, acesta e cu 1 cm mai scurtă dar și mai eficientă datorită tehnologiei de fabricație 28 nm. Chiar dacă nu are conector pentru tehnologia CrossfireX (pentru a instala două plăci video), o investiție mai bună ar fi 7770 deoarece are specificații mai bune (frecvența procesorului e de 1GHz). Acesta nu e chiar ideală pentru gaming Full HD deoarece la unele jocuri (în jocurile recent apărute nu scoate peste 20 fps), de aceea vă recomand o rezoluție HD+. Cu acesta modele, AMD a preluat primul loc în special dacă e vorba de plăci video ieftine și eficiente. Dacă doriți să optați pentru aceasta, trebuie să aveți un buget modest în special că are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată de sus

Specificații tehnice

Are noul slot PCI Express 3.0 ca și restul modelelor din seria 7000. Nu e un model cu Dual GPU și deci are un singur procesor. Frecvența procesorului e de 880 MHz și aceasta scoate în evidență performanțele sale. Capacitatea memoriei e de 1 GB la o frecvență de 4500 MHz și la un BUS de 128 de biți. La capitolul conectivitate are DVI, HDMI 1.4a și un port VGA. Deci se poate conecta orice tip de monitor sau TV (chiar și trei datorită tehnologie Eyefinity). La rezoluție HD+ puteți juca fluent jocuri precum Battlefield 3, Call of Duty Black Ops/MW3, The Elder Scrolls V: Skyrim etc. În load, Consumul e destul de mic și de aceea nu trebuie să faceți prea multe modificări la configurația desktopului (o sursă de 450W e suficientă).

Alte caracteristici care nu le-am specificat ar fi: suportul DirectX 11, suportul OpenGL 4.1 și câteva tehnologii AMD (Avivo HD, Eyefinity, EyeSpeed). Răcirea ei e destul de eficientă chiar dacă are un singur cooler. Deci nu veți avea probleme cu temperaturii în timpul jocurilor și cu atât mai puțin în idle.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: necesită o sursă de 400W, nu necesită alimentări suplimentare de la sursă, instalare ușoară datorită dimensiunilor reduse și performanțe decente dacă le raportăm la preț.

Minusuri: nu e bună pentru gaming Full HD.

Concluzie

Această placă video HD 7750 de la Gigabyte poate fi considera un upgrade pentru vechiul sau actualul PC, însă nu e modelul ideal pentru gaming profesionist (Full HD și la detalii maxime). Se adresează celor care vor să facă o alegere inteligentă (adică ieftină și bună).

Te-ar mai putea interesa