Gigabyte AMD Radeon HD 6950

Dacă eşti pasionat de jocuri atunci ai nevoie de placa video Gigabyte AMD Radeon HD 6950 de 1GB deoarece e una pe 256 biţi pe care jocurile vor merge la rezoluţie Full HD. E un model nou şi pentru a-ţi demonstra acest lucru îţi voi prezenta p scurt detaliile tehnice şi caracteristicile: are suport CrossFrireX (cea mai nouă generaţie de CrossFrire prin care se pot monta până la 4 plăci video într-un sistem de tip desktop PC), vine cu porturi populare şi de viitor (HDMI, DisplayPort), iar pentru monitoarele vechi există adaptoare VGA.

Despre preţ nu ştiu dacă are rost să vorbim deoarece dacă o vrei atunci o iei, dar trebuie menţionat că are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Raportul dintre performanţă şi preţ e foarte bun, iar fiabilitatea e susţinută de garanţia de 3 ani cu care vine această componentă. S-ar putea ca la unele magazine această garanţie să fie mai mică. Dacă eşti de părere că preţul nu e mic atunci ar trebui să arunci un ochi la R6950 de la MSI pentru a te lămuri.

Poze

Cutia
Aşa arată placa

Specificaţii tehnice

Gigabyte AMD Radeon HD6950 e o placă bazată pe cipul R6950 din seria 6000 şi e un model pe care o să meargă toate jocurile şi care e cunoscut ca R695OC.
Suportă în mod hardware jocuri Direct X11 şi OpenGL 4.1, iar despre suportul pentru tehnologii 3D nu e specificat nimic la acest model şi de aceea nu ştiu dacă are. Chestia e că există multe variaţii a acestui model şi e greu de spus dacă modelul de faţă vine sau nu cu suport hardware pentru filme 3D.
Jocurile vor merge excelent şi sta se poate vedea din acest clip.

Păreri pro şi contra

Pro: calitatea semnalului transferată prin HDMI e foarte bună deoarece acest port e suflat în aur (sau ceva de genul), răcirea e foarte bună fiind realizată cu 3 ventilatoare şi toto atâtea ţevi din cupru, are porturi digitale şi cabluri adaptoare pentru porturi de tip analog (D-Sub… care e VGA), performanţele în jocuri sunt foarte bune (jocurile mergând la 1080p datorită memoriei de 1 giga şi bus-ului de 256 biţi), iar brandul e unul foarte apreciat în domeniul componentelor de calculatoare.
Contra: memoria putea fi de 2 giga, dar atunci şi memoria sistemului trebuia să fie superioară pentru ca performanţele să fie echilibrate.

Concluzie

Modelul de faţă e foarte bun pentru orice tip de jocuri şi alături e un preview la despachetarea acestui model. Recomand modelul dacă vreţi să vă jucaţi orice, dar trebuie ţinut cont că şi restul componentelor din PC trebuie să fie la zi.

Te-ar mai putea interesa