Gigabyte AERO 15 XC, laptop de gaming cu Thunderbolt v3

Gigabyte AERO 15 XC este un laptop cu procesor i7 (octa core), placă video RTX, wireless ax și o capacitate de stocare mare. Se adresează celora în căutarea unui laptop care să arate bine, să aibă performanțe extreme în jocuri și care să aibă o portabilitate ok.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar dacă aveți un PC mai vechi atunci ar trebui să faceți trecerea către acest laptop întrucât are dotări și hardware excelent, o greutate redusă de 2 kg și ecran IPS de 144Hz. Laptopurile de gaming din anii precedenți nu aveau un ecran atât de bun și nici nu veți simți nevoia să folosiți încă un ecran (monitor alături de el).

Procesorul e unul din generația nouă cu cip grafic Intel UHD care funcționează aleator cu cel Nvidia RTX 3070. Cred că sunteți curioși de performanțele procesorului i7-10870H și de aceea trebuie să vă spun că acesta scoate undeva la 15419 puncte la Benchmark. Memoria RAM e de 16 giga tip DDR4, iar pentru stocare are SSD de 512GB. Vine cu sistem de operare instalat, astfel că nu mai pierdeți timp cu instalarea sa și a driverelor.

Ecranul de 15,6 inci este unul de tip anti-glare, iar din această cauză nu o să aveți probleme în a sta mai mult timp pe calculator. În combinație cu panelul IPS veți beneficia de niște imagini de calitate superioară care nu vor fi deranjante.

Pentru achiziția acestui laptop ar fi că arată bine, tehnologiile noi integrate, are o greutate redusă, că are tastatură iluminată, Thunderbolt v3, HDMI 2.0 și Windows 10 preinstalat.
Contra achiziției ar fi că are un preț cam mare pentru unii gameri.

Concluzia mea legată de acest model e că e un avans tehnologic, iar lucrurile integrate ne ajută foarte mult. Optimus de exemplu ne ajută la economisirea bateriei, wi-fi ax ne ajută la transfer de date rapid fără a mai folosi cabluri, iar SSD-ul ne ajută la accesarea rapidă a informației de pe notebook.