Garmin Nuvi 40LM, sistem navigație

Sistemul de navigație Garmin Nuvi 40LM e un model decent în acești bani care vă poate fi de folos în caz că trebuie să parcurgeți un drum mai lung și nu doriți să pierdeți timp pe drum. E acel tip de gadget care vă poate scuti de stres deoarece vă oferă cea mai optimă rută și veți beneficia și de update gratuit pe viată (la varianta cu harta României). La un așa preț oferă o construcție bună, fiabilitate, un meniu ergonomic și ecran de 4.3 inci. E suficient de mare în special că mulți șoferi își folosesc telefoanele pe post de gpsuri, doar că acesta are accesoriile necesare incluse (pentru montare). Un astfel de model Nuvi 40LM cu harta României are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Ambalajul său poate să difere în funcție de harta aleasă, dar eu vă recomand cel cu harta României în special dacă nu aveți de gând să părăsiți țara.

Cutia
Cutia
Aparatul
Aparatul

Specificații tehnice

A fost conceput strict pentru a fi utilizat pentru autoturisme, iar pentru motociclete sau camioane există modele speciale. Procesorul său e unul de 467 MHz care e destul de ok. Chiar dacă are o memorie internă de tip flash de 2GB, e indicat să vă luați și un card în cazul în care mai vreți să instalați alte hărți (de exemplu: harta Europei). Există un pachet interesant cu kit de curățare și card de 2Gb care mi se pare interesant în special că ecranul se va murdării de la o utilizare îndelungată. Pentru că e vorba de un TFT e indicat să folosiți soluții speciale (cu alcool).

Având în vedere că ecranul TFT e de 4.3 inci, rezoluția sa e una decentă – 480 cu 272 pixeli. Harta inclusă poate să difere în funcție de alegerea dumneavoastră. Autonomia de lucru oferită de bateria Li-ion e undeva la 2 ore, dar și așa vine cu încărcător auto. Pe partea de dotări nu are prea multe, doar un difuzor.

Caracteristicile speciale ale acestui model sunt: tasttură abc/Qwerty, Lane Assist, Junction view, evitare rută, Custom POIs și Voice prompts.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: realizat din materiale de bună calitate, ieftin, ușor de folosit pentru cei care au mai avut un sistem de navigație etc.

Minusuri: hartă cu puține detalii.

Concluzie

Acest Garmin Nuvi 40LM e o recomandare în acest buget și nu veți regreta alegerea făcută în special dacă nu aveți pretenții la prea multe detalii oferite de harta preinstalată. Din punctul meu de vedere, o alegere mai bună o constituie un model de la Mio și nu are importanță pentru care optați deoarece toate sunt la fel de bune (alegerea corectă depinde de necesități și buget). Jos se poate viziona despachetarea sa, urmată de o mică prezentare a aparatului:

Te-ar mai putea interesa