Garmin Nuvi 3790T, sistem navigaţie

Sistemul de navigatie Garmin Nuvi 3790T cu harta Full Europa și cu Premium Traffic e pentru cei care sunt în căutarea unui PND premium. Poate fi considerat un Global Positioning System Premium deoarece bateria ține undeva la 4 ore. Eu zic că e foarte asemănător cu 3760T, deși prețul nu e tocmai accesibil deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Câteva imagini cu acest aparat și cu software-ul.

E foarte subțire
Așa arată softul

Specificaţii tehnice

Garmin Nuvi 3790T sau Garmin 3790T e un Personal Navigation Device (PND) cu un procesor decent de 400 megaherți model STA 2062L. Stă destul de bine la partea de memorie deoarece are suport pentru carduri de tip MicroSD (nu vă pot spune care e capacitatea maximă a uni astfel de card). Ecranul e de tip TFT cu backlight alb, are o dimensiune de 4,3 inci și o rezoluție de 800 pe 480 pixeli. Normal că are suport senzitiv ca majoritatea GPS-urilor moderne. pe partea de software are harta Full Europe, iar despre baterie trebuie să spun că ține undeva la 4 ore, deși e de tip Litiu Ion. Greutatea e de puțin peste 100 grame și ca niște funcții speciale ce trebuie menționate sunt posibilitatea vizualizării fotografiilor, receptorul FM inclus, funcția Eco Route și altele.

Păreri pro şi contra

Pro: autonomia de patru ore e foarte mare (în general GPS-urile au o autonomie de două ore jumătate).
Contra: nu are bluetooth pentru mâini libere.

Preţuri (cel mai mic preţ)

1079 lei e un preț aproximativ pentru acest gadget, dar nu e mare deși e peste 1000 lei deoarece e foarte subțire, iar softul de navigație e de nota 10. 3760T e ceva foarte similar, dar cu un preț ceva mai mic (cu vreo 100 lei). Ambele pot fi considerate premium și de aceea le recomand pe ambele în funcție de necesități. Poate ca resigilat va fi ceva mai ieftin și în perioada următoare s-ar putea să apară oferte cu TVA-ul înapoi, iar prețul va scădea cu câteva zeci de procente.

Concluzie

Nu e tocmai un sistem de navigație nou, dar este nou în România, iar dacă ar fi să-i dau o notă probabil că i-aș da nota 10 pentru aspect, autonomie și sistem de operare foarte prietenos. Alături am pus și un clip în care e prezentat (într-un mic review) aparatul și programul lui.

Te-ar mai putea interesa