Garmin Nuvi 2495LM, GPS cu update-uri gratuite

Pe lângă faptul primește updateuri gratuite și că are harta Europei, Garmin Nuvi 2495LM e un sistem de navigație cu funcții speciale care nu le găsiți pe alte gps-uri: 3D traffic, Guidance 2, Lane assist, control vocal, bluetooth, ecoRoute etc. Multe din aceste funcții le găsiți doar la modelele acestui producător și care cu siguranță le veți folosi când veți călători prin Europa. Chiar dacă e specificat Full Europe, să nu credeți cică harta României e exclusă (având în vedere că există alternative doar cu harta României), ci e inclusă. Astfel îl puteți folosi și pe teritoriul României fără probleme. Controlul vocal și tehnologia bluetooth mi se par esențiale pentru un sistem de navigație care se dorește a fi unul performant. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Dacă nu reușiți să vă faceți o idee despre el uitându-vă la poza de jos, vă recomand să vizionați și clipul de la final în care se poate vedea și interfața sa.

În mână
În mână

Specificații tehnice

Se adresează în special șoferilor de autoturisme și are un ecran destul de bun. Mă refer la faptul că e de 4.3 inci de tip TFT. Bineînțeles nu e cel mai mare ecran de pe piață, deoarece există modele cu ecran de 5 și 7 inci. Pe partea de conectivitate are port USB și bluetooth (pentru handsfree). E bine că vine cu harta completă a Europei deoarece niciodată nu veți ști unde trebuie să mergeți pe viitor. Bateria oferă cam 2 ore și jumătate de autonomie dar cât timp are încărcător auto, nu prea mai are mare importanță acest aspect.

Poate fi folosit și pentru redare de fișiere media de pe card deoarece are slot pentru card microSD și interfață audio/foto. Din păcate nu are și interfață video dar la un ecran de 4.3 inci nu prea are rost să vă uitați la filme (când vă plictisiți). Totuși există playere portabile care sunt mult mai bune pe partea de media și sunt numai bune dacă aveți copii.

Caracteristicile speciale ale modelului de sus le-am prezentat în primul paragraf de aceea nu le voi mai enumera.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: update gratuit, funcțiile și caracteristicile speciale, interfață prietenoasă, redare media etc.

Minusuri: nu e chiar ieftin.

Concluzie

Acest Garmin Nuvi 2495LM e o recomandare pentru cei care consideră un astfel de gps o investiție și care călătoresc des prin străinătate. Pentru soferii de camioane, există gpsuri speciale și nu-l recomand în special pentru cei care trec și prin orașe (programul e conceput pentru autoturisme).

Un comentariu la „Garmin Nuvi 2495LM, GPS cu update-uri gratuite”

  1. Am cumparat un gps garmin 2495lm si la reactualizarea hartii nu-mi primeste seria oare de ce?

Lasă un comentariu