Gainward nVidia GeForce GT 640

Gainward nVidia GeForce GT 640 vine ca o alternativă mai capabilă la Gainward GT 630 și e disponibilă în două variante de memorie: 1GB și 2GB. Din această cauză și prețul diferă, dar varianta de bază poate fi achiziționată la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare în opinia mea.
Modelul Gainward GT 640 e unul pentru desktop PC-urile de gaming, iar bus-ul de memorie o să vă ajute la rularea fluentă a jocurilor. Eu recomand o rezoluție maximă de 1280 pe 800 pixeli la jocuri deoarece astfel FPS-urile o să fie mai multe, deci nu o să apară acel lag.

Poze

Se poate vedea că arată mult mai bine decât modelul GT630, însă nu știu cât de mult vă interesează aspectul. Față de alte modele sin seria 600 trebuie știut că aceasta poate fi montată doar pe PCI E 3.0 și trebuie să aveți mare grijă la acest aspect deoarece doar pe plăcile de bază cu PCI Express 3.0 poate fi instalată această componentă. Vine cu VGA, DVI și HDMI, după cum se poate vedea din a doua poză, dar nu este exclus să apară modele cu DisplayPort.

Placa
Placa
Porturi
Porturi

Specificaţii tehnice

Plăcile video de la Gainward vin ca o alternativă mai ieftină la cele de la Asus sau Gigabyte, dar sunt la fel de performante. Modelul de față e bazat pe cipul GT640 din seria GeForce 600 care e un cip foarte bun. Frecvența cipului e de 900 megaherți, iar cea a memoriei e de tot atât cu o oarecare aproximație. După cum ziceam mai sus, vine cu 1GB sau 2GB memorie RAM, iar lățimea de bandă e de 128 biți ceea ce înseamnă că jocurile o să meargă destul de bine.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; vine în mai multe variante așa încât să fie una pentru buzunarul fiecăruia; suportă tehnologii noi cum ar fi DirectX 11 și Nvidia 3D Vision; poate fi montat pe plăci de bază noi; are o multitudine de conectori care fac posibil[ conectarea oricărui tip de monitor.
Contra: nimic.

Concluzie

GT 640 nu mai e un model entry level precum GT 630, ci unul din gama de mijloc, iar asta deoarece e mai performantă. În 3DMark scoate 3555 puncte care reprezintă GPU score la setări extreme și 7013 puncte la GPU score cu setări performance. Se descurcă bine și în Dirt 3 deoarece la 1280 pe 800 pixeli are average FPS de 30.

Te-ar mai putea interesa