Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Gainward nVidia GeForce GT 630

Gainward nVidia GeForce GT 630 e o placă video care vine în 3 variante (le puteți vedea aici), iar diferența dintre acestea constă în principal în frecvențele de operare a procesorului și memoriei. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi care e prețul de plecare al modelului basic, dar mi e nu mi se pare deloc mult în condițiile în care are 1GB memorie cu bus pe 128 biți.

Poze

În cele două imagini de mai jos e prezentat modelul mai scump la care se poate vedea că are un ventilator foarte mare care ajută la o răcire activă mai eficientă. Printre porturile cu care vine se numără HDMI, VGA și DVI, iar acest lucru poae fi observat și din imaginea a doua. Din păcate nu vine cu DisplaPort deoarece acesta e considerat ca fiind un port profesionist, iar placa e una entry level.

Ventilatorul

Ventilatorul

Conexiunile

Conexiunile

Specificaţii tehnice

Gainward GeForce GT 630 e un model pentru acele persoane care vor să se joace ultimele jocuri, dar nu au prea mulți bani. Din această cauză cei de la Gainward s-au gândit să facă Gainward GT 630 care se bazează pe cipul GT630. Performanțele sunt foarte bune datorită faptului că procesorul are o frecvență de peste 780 megaherți, are un giga de RAM memorie și bus pe 128 bit. Rezoluția optimă în jocuri ari fi 1366 pe 768 pixeli, adică HD, iar acest lucru poate fi dedus și din testele enumerate mai jos (la concluzie).

Păreri pro şi contra

Pro: are un excelent raport între calitate și preț; garanția standard e de 3 ani și nu poate fi extinsă deoarece e o componentă; vine în mia multe variante de configurare… pentru buzunarul fiecăruia; suportă ultimele tehnologii și poate fi montată cu succes pe PCI E 2.0; răcirea e foarte eficientă deoarece e activă, adică cu ventilator.
Contra: putea să mai multă memorie dedicată, însă acest lucru i-ar fi dezavantajat pe cei care au puțini RAMi la sistem.

Concluzie

Placa e una foarte bună pentru cât costă, iar în teste s-a descurcat foarte bine. Astfel, în 3DMark Vantage cu setări extreme a scos GPU score 2284, iar cu setări performance 4684. Un alt program (sau mai bine spus joc) care e bun pentru teste e Dirt 3, iar la rezoluția 1280×800 a scos average FPS 24, minimum FPS 16 și la 1920×1080 a obținut average FPS 14, minimum FPS 12. Trebuie menționat că aceste rezultate s-au obținut cu modelul mai scump.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu