Fujitsu AH531

Cei de la Fujitsu au făcut calculatoare bune și chiar și eu am deținut unul pe vremuri și de aceea recomand cu căldură modelul Fujitsu AH531 care e un Lifebook pentru sarcini de tip office ca și modelul AH530. Spre deosebire de generația veche, acest model vin cu procesor Sandy Bridge de la Intel și asta presupune un cip grafic mai performant și câteva tehnologii suplimentare. Cipul grafic ține loc de placă video dedicată și e un fel de placă video integrată, dar e integrată în procesor și nu în placa de bază ca la modelele vechi de notebook-uri. Acest cip bazat pe Intel HD 2000 e capabil de a reda fără probleme conținut HD. (Să nu mă întrebați de conținut 1080p – Full HD – deoarece acesta e un laptop destinat sarcinilor office care are un ecran HD și redarea conținutului de acest tip nu are rost.)

Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar fiabilitatea e bună, la fel și raportul dintre calitate și preț. Poate ați văzut că are o garanție de doar un an și asta e pentru ca laptopul să fie cât mai ieftin, iar dacă vreți un laptop cu garanție superioară atunci puteți opta pentru o extensie a garanției care poate prelungi garanția până la 3 ani cu vreo 169 lei în plus.

Poze

Puteți vedea că aspectul exterior e foarte reușit și arată precum laptopurile premium, chiar dacă e unul ieftin. Pentru mai multe imagini vă invit să săriți la sfârșitul articolului unde e un clip pentru o vizualizare 360 a acestui calculator portabil.

Închis
Cum arată deschis

Specificaţii tehnice

Fujitsu Lifebook AH531 are un procesor dual core model Celeron 800 care vine la pachet cu un cip HD capabil să redea filme HD fără vreo problemă. La partea de memorie are doar 2 giga de RAM, dar memoria maximă e de 8 giga și dacă o să vreți mai mult atunci o să-i mai puteți adăuga RAMi pe slotul liber deoarece are două sloturi din care doar unul e ocupat.
Ecranul e de 15,6 inci, iar dacă vi se pare mic atunci când vă uitați la filme atunci puteți conecta un ecran extern, monitor sau televizor, pe porturile disponibile cum ar fi HDMI și VGA.

Cam așa merg jocurile, deci CS ar trebui să meargă decent pe Fujitsu AH531.

Păreri pro şi contra

Pro: Fujitsu AH531 e un laptop care arată bine, e performant în sarcini office, iar dacă sunteți un gamer de duminică atunci acesta ar fi ideal. Și hardul e unul destul de mare având o capacitate de 320 de giga și 5400 rotații pe minut, dar nu acestea ar fi punctele foarte ale laptopului, ci faptul că bateria ține undeva până la 5 ore, conform producătorului. Această autonomie e obțiută deoarece nu are placă video dedicată, iar tehnologia Sandy Bridge aduce și ea câteva optimizări pentru un consum mai redus de curent.
Contra: nimic, din punctul meu de vedere.

Concluzie

Laptopul Fujitsu AH531 e unul foarte bun, iar eu îi dau 5 stele fără vreo rezervă deoarece se descurcă de minune la capitolele design și performanțe de birou. Alături e și un clip sau un preview 360 din care sper să vă puteți face o părere despre cum arată.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Fujitsu AH531”

 1. Observ că ai devenit între timp unul din fanii Fujitsu, lucrând în trecut cu alte echipamente de-ale lor. Şi eu lucrez la servici pe un Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010, un laptop destul de vechiuţ (7-8 ani), dar care încă îşi face treaba.
  Mi-am cumpărat săptămâna trecuta un Lifebook AH531 (Core i3 2310M, 4GB DDR3 1333, HDD 320GB, Intel HD Graphics 3000) şi sunt foarte mulţumit de el. Am ales Fujitsu din două motive:
  1) M-a impresionat fiabilitatea laptop-ului de servici
  2) Desfac un singur capac pentru a ajunge la sistemul de ventilaţie al procesorului, spre deosebire de multe alte notebook-uri unde trebuie demontat integral.
  Sunt convins că am făcut cea mai bună alegere! Felicitări pentru review!

 2. Am nevoie sa schimb doar rama interioara a capacului de la laptop-ul Fujitsu Siemens A series Lifebook AH 531.
  Atata!
  Nimic mai mult.

Comentariile sunt închise.