Fujitsu AH530

Un laptop Fujitsu AH530 sau Fujitsu LifeBook AH530 e recomandarea mea pentru cei care au nevoie de model cu configuraţie Office bună şi nu au multe pretenţii în ceea ce priveşte Gaming-ul. Acesta e destul de asemănător cu modelul A530 şi spun asta deoarece ambele au procesor Core i3 din prima generaţie, iar design e oarecum la fel pentru toate modelele apărute în ultimii ani. Având în vedere că acela avea un procesor puţin mai performant, acest AH530 are 4 giga de RAM care consider că sunt mai de folos în special pentru multitasking. Iar la partea de dotări ambele sunt cam la fel. Având în în vedere că la un aşa preţ, e destul de bun şi nu prea are competiţie. Noile modele printre care se află şi modelul AH531, vin în totalitate cu culoarea negară cu suprafaţă lucioasă. Fujitsu AH530 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul unui Intel Core i3 370M după cum am precizat şi mai sus. Acesta are o frecvenţă de 2.4 GHz, un cache de 3 MB şi tehnologie de fabricaţie 32 nm. Pentru un astfel de procesor dar şi pentru că are o memorie RAM de 4 GB DDR3 recomand Windows 7 pe 64 de biţi pentru a beneficia de performanţe maxime din partea sa. Acesta e un model de 15 deci are un ecran de 15.6 inci cu o rezoluţie potrivită – HD+. Cu ajutorul acestui display puteţi viziona filme 720p fără probleme iar protecţia Glare împiedică ca lumina să se reflecte din acest ecran.

Fujitsu AH530 are şi un hard disk destul de bun şi anume unul SATA II de 500 GB la o viteză de 5400 RPM. Placa video e una integrată în procesor şi anume e modelul Intel HD Graphics. Nu e chiar recomandată pentru jocuri 3D, dar pentru jocurile mai vechi e numai bună.

La capitolul dotări are unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web de 1.3 MP, cititor de carduri 4 în 1, trei USB-uri 2.0, microfon, HDMI, ieşire audio, VGA, LAN, ExpressCard, WLAN şi bluetooth. Acumulatorul de 6 celule din acest laptop e unul mare şi spun asta deoarece poate oferi laptopului o durată de viaţă de maxim 6 ore (Wi-Fi oprit). În rest, pot spune că e un model portabil (doar 2.5 kilograme), elegant (negru lucios), ieftin pentru o asemenea configuraţie, dotat cu tastatură numerică şi Free DOS. Acest sistem de operare poate fi înlocuit uşor cu Windows 7.

Jos am pus un clip cu performanţele laptopului în jocuri, însă pentru că nu e vorba de o placă video dedicată, să nu vă miraţi de performanţele scăzute şi de plusul de căldură degajat de laptop:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: la un aşa preţ sunt puţine laptopuri cu Core i3 şi 4 GB de RAM, capac lucios ca la Dell, multe porturi dar nu ştiu dacă toate vă vor fi de folos, autonomie mare deci e bun pentru călătorii (elevi, studenţi etc.)

Minusuri: greu de spus dar… putea fi mai ieftin :).

Concluzie

Acest Fujitsu AH530 e destul de bun pentru cei care vor un laptop doar pentru internet, aplicaţii, muzică şi socializare (microfon incorporat şi cameră web de 1.3 MP). Având în vedere că are tehnologie WLAN, vă recomand un router wireless D-Link DIR-600 şi o geantă deoarece suprafaţa lucioasă se zgârie destul de uşor. Jos v-am pus un clip cu despachetarea sa:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Fujitsu AH530”

  1. Salut! Am si eu un Fujitsu AH 530 (procesor diferit de al tau) si observ ca nu are microfon incorporat… E vreo setare ascunsa, vre-un software ceva, sau chiar nu are incorporat?

  2. Voua vi se vede bine camera web. A mea se vede foarte foarte urat si nu gasesc de unde pot modifica setarile ei.

  3. Salut tuturor, am si eu un AH530, nush cat de vechi sunt comenturile, dar web’ul meu se vede decent/acceptabil, sa nu il ai lovit/scapat/miscat de la locu’ lui din interior, nu de tine, magazinul sau fostul proprietar.. Bafta sa rezolvi 🙂

Comentariile sunt închise.