Fujifilm FinePix XP50

Aparatul foto digital Fujifilm FinePix XP50, 14.4MP, Orange vine ca o alternativă lite la XP150 și are un preţ bun Vezi prețul special de azi » ceva mai mic. În opinia mea își merită banii pe deplin și asta datorită faptului că are un senzor CMOS care poare filma 1080p, dar și datorită faptului că poate fi utilizat pentru a filma în condiții extreme (sub apă, de exemplu).

Poze

Modelul XP50 vine în 5 culori și în prezent în țara noastră găsim doar modelul portocaliu. Nu arată deloc rău însă mie mi-ar fi plăcut modelul gri sau negru. Probabil că cei pasionați de sporturi extreme vor aprecia această culoare deoarece e una mai deosebită și în acest fel aparatul va ieși mai bine în evidență.

Fujifilm FinePix XP50
Aparatul

Specificaţii tehnice

Fujifilm XP50 e un aparat foto care poate fi folosit cu succes pentru a filma la calitate Full HD. Zoom-ul optic nu e prea bun deoarece e de doar 5x însă e unul rezonabil. Are un ecran de 2,7 ici și beneficiind de port HDMI de tip mic o să puteți afișa conținutul aparatului pe un TV. Bateria ține destul de mult, adică undeva la 200 și ceva de cadre, iar greutatea e una mică de maxim 180 grame cu tot cu accesorii.

Păreri pro şi contra

Pro: costă destul de puțin; beneficiază de o garanție tradițională de 2 ani care poate fi mărită la 4 ani; arată destul de bine; poate fi utilizată pentru a capta filme ori poze în medii ostile; imaginile sunt salvate ca *.jpg, iar filmele ca *.mov; e dotat cu HDMI; dispune de memorie internă care e de undeva la 100 mega și poate fi mărită cu carduri SD și derivate ale acestuia.
Contra: putea fi disponibil în mai multe culori… la vânzare; presiunea maximă suportată e undeva la maxim 5 metri adâncime și rezistența la căzături nu trebuie testată la mai multe de un metru jumătate.

Concluzie

Aparatul Fuji XP50 arată destul de bine și din preview-ul de alături o să vedeți cum se prezintă așa în general. E mai mult o prezentare oficială (cea din clip) și nu prea se vede aparatul deoarece e filmat de la distanță. Aparatul nu e deloc greu de folosit deoarece are butoane și nu comenzi tactile pe ecran cum văd că vine alte aparate.

Te-ar mai putea interesa

Lasă un comentariu