Fujifilm FinePix XP30

Acest aparat foto digital Fujifilm FinePix XP30 14MP Black e unul de tip sport și care e unul dintre cele mai accesibile și robuste modele de pe piață. Chiar dacă a apărut anul trecut, e mai accesibil decât XP50 și e la fel de bine construit. Întradevăr, acel Xp50 realizează fotografii ceva mai bune dar nu toți aveți un buget foarte mare. E dotat cu un senzor de 14 MP, zoom optic de 5x și antenă GPS. Deci veți ști de fiecare dată unde ați realizat acele fotografii datorită localizării GPS. Trebuie să precizez că rezistă la șocuri (de la 1.5 metri), până la 5 metrii sub apă și la temperaturi de cel mult -10 grade Celsius. Se poate observa mai jos că e disponibil chiar și pe albastru numai că pe negru întotdeauna arată mai bine. FinePix XP30 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din spate
Din față

Specificații tehnice

Poate realiza fotografii destul de bune datorită senzorului de 14 MP, stabilizatorului digital de imagine și a zoom-ului optic. Obiectivul său oferă deasemenea un zoom digital 6.8x, lentile 5.0-25.0 mm și o distanță de focalizare minimă de 9 cm. La capitolul de control al fotografiei are balans alb, presetări, declanșare automată și sensibilitate ISO selectabilă sau se poate ajusta singură (Auto). Formatul filmulețelor e AVI iar calitatea e bineînțeles HD ca la oricare alt aparat foto, dar nu ar fi stricat o calitate 1080p cum e la cele mai avansate modele. Nu se folosește de baterii AA și de una proprie NP-45A.

La capitolul conectivitate are atât USB cât și ieșire audio-video (cu cablu corespunzător). Dacă vă gândiți să plecați într-o excursie mai îndelungată, aveți nevoie de mai mult de 4GB de spațiu și aici mă refer la un card de memorie (SD/SDHC/SDXC). Spun asta pentru că memorie internă de 10Mb e pur și simplu insuficientă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: filmează HD destul de bine, nu e foarte scump în special dacă sunteți iubitori ai sportului extrem, e robust, calitatea de fotografiere e decentă în condiții normale, GPS și e oferită de un producător foarte bun.

Minusuri: distanța minimă de focalizare e cam mare.

Concluzie

Fujifilm FinePix XP30 e recomandarea mea de la acest producător și în acest buget, iar dacă doriți mai mult deoarece aveți un buget ceva mia generos, mai există și modelul XP50. Jos am pus o prezentarea a acestui model:

Te-ar mai putea interesa