Fujifilm FinePix XP150

Aparatul foto digital Fujifilm FinePix XP150 este unul destinat acelor persoane care practică sporturi extreme și se filmează/fotografiază ori acelora care vor să facă poze în condiții ostile. Fujifilm XP150 e un aparat care rezistă la apă, șocuri și alte lucruri neprevăzute, dar poate că nu ar trebui să exagerați cu șocurile în sensul că dacă îl scăpați pe jos s-ar putea să se strice. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și în opinia mea nu costă deloc mult luând în considerare faptul că poate filma 1080p și are conector mini HDMI.

Poze

Modelul XP150 vine pe mai multe culori, însă la noi a ajuns pe portocaliu – orange. Ecranul pare a avea3 inci, dar are doar 2.7 ca majoritatea aparatelor. Se poate observa că are bliț incorporat pentru ca dumneavoastră să puteți realiza poze cât mai calitative chiar i în condiții de iluminare scăzută.

Din față
Ecranul LCD

Specificaţii tehnice

Fuji FinePix XP150 are chiar și GPS incorporat, iar pentru a nu vă pierde e dotat și cu o busolă. Nu știu dacă GPS-ul poate fi folosit și pentru geo tagging, dar e bine că îl are. Senzorul e unul CMOS și din această cauză poate filma la calitate Full HD. Filmele sunt salvate ca *.mov și pozele ca *.jpeg, iar în acest fel nu o să aveți probleme în a reda aceste amintiri pe orice tip de calculator.

Păreri pro şi contra

Pro: bateria ține undeva până la 300 de cadre și din această cauză o să puteți face foarte multe poze (cam dublu față de alte aparate compacte); greutatea nu e prea mare fiind de 200 grame și în acest fel nu o să fie greu de transportat în buzunar ori ruxac.
Contra: zoom-ul optic e de doar 5x și e oranj.

Concluzie

XP150 e un model al anului 2012 și vine cu multe caracteristici utile cum ar fi rezistența la apă, șocuri și praf. Nu exist[ prea multe clipuri cu el, dar alături e o demonstrație a faptului că e rezistent la apă. Din această cauză o să-l puteți folosi la captarea de poze în apă, dar apa trebuie să fie clară.

Te-ar mai putea interesa