Fujifilm FinePix X100

Acest aparat foto digital Fujifilm FinePix X100 e un gadget compact și performant pentru realizarea unor fotografii pline de detalii. Designul său e unul elegant cu finisaj din piele. Caracteristicile sale speciale sunt: senzorul de 12.3 MP, procesorul EXR, senzorul CMOS APS-C, inelul de control al diafragmei și diverse le funcții. Nu e ideală pentru filmat dar dacă nu aveți pretenții la o rezoluție de filmare 1080, atunci cred că e suficient de bună cea HD. Din cele mai multe puncte de vedere poate fi comparat cu un mirrorless doar că la acesta nu se poate schimba obiectivul. Vine cu multe accesorii care pot fi văzută în poze sau în clipul cu despachetarea sa. E destul de scump comparativ cu alte aparate. FinePix X100 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Accesoriile
Accesoriile
Aparatul
Aparatul

Specificații tehnice

Are un senzor bun de 12.3 MP care oferă fotografii pline de detalii datorită rezoluției, procesorului de imagine și stabilizatorului. Pe partea de control al fotografiei are sensibilitate ISO reglabilă până la 12800/Auto, balans alb, declanșare automată, fotografiere continuă și altele. Poate filma la calitate maximă 720p în format H.264 sau mov. Chiar dacă are un blitz integrat, există posibilitatea instalării unui blitz extern dar nu cred că e cazul. Ecranul de 2.8 inci e destul de mare și clar pentru o partajare mai bună a fotografiilor. Un card SDHC e bine venit având în vedere memoria internă de 20MB. Aș opta pentru unul de 8GB clasa 10.

Ca și porturi are ieșire HDMI de tip mini și USB. Bateria reîncărcabilă Li-Ion NP-95 e destul de bună deoarece oferă suficientă autonomie fie că filmați fie că fotografiați. Am pus un clip în care sunt prezentate câteva poze realizate cu acest aparat:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă un control manual al diafragmei, ieșire HDMI (puteți să o conectați la un televizor FullHD), autonomie de circa 300 de cadre, vizor optic, calitatea foarte bună și corp robust.

Minusuri: e destul de scump (costă cât un DSLR).

Concluzie

Acest Fujifilm FinePix X100 se adresează celor care vor să fi în pas cu moda și deci au nevoie de o „bijuterie” în buzunar pentru a realiza fotografii deosebite prin alegerea unor efecte, presetări sau funcții (cum e panorama 180). Jos se poate viziona un clip cu despachetarea sa pentru a vă face o idee despre conținutul pachetului:

Lasă un comentariu