Fujifilm FinePix S4700, aparat 16MP

Fujifilm FinePix S4700 e un aparat foto digital care e destinat amatorilor. Vine cu multe lucruri utile, dar care să nu te încurce atunci când vrei să captezi o poză ori să filmezi ceva. Fiind un aparat destinat amatorilor deoarece nu are focalizare manuală, ci automată. Focusul manual te-ar ajutat să faci un fundat încețoșat ca în pozele acelea profesioniste făcute cu DSLR-uri, dar stai liniștit deoarece poți edita pe calculator poza și s adaugi un filtru așa încât să ajungi la același rezultat.

Nu costă deloc mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care e dotat cu zoom digital de 7.2x, optic 28x, iar dacă vrei să filmezi HD atunci și acest lucru e posibil.
Aspectul camerei e unul ok, acest lucru putând fi văzut din imaginea de alături. Dacă te uiți atent la imagine atunci vezi că aspectul e unul clasic Fuji.

Aparatul
Aparatul

Senzorul e unul destul de bun cu 16 megapixeli, iar pentru diferite obiecte aflate la distanță există zoom optic 28x. Pozele sunt salvate cu extensia *.jpeg (sunt multe articole pe net care spun că acest format e mai bun decât cel raw… oricum există pro și contra, dar eu sunt pro *.jpeg datorită dimensiunilor reduse).
Alimentarea aparatului se face cu baterii alkaline, mai exact 4 la număr, iar acest lucru te va ajuta foarte mult să obții o autonomie ridicată. De exemplu, cu 4 baterii o să poți obține undeva la 320 de cadre.

În principal, avantajele acestui aparat ar fi faptul că are un preț nu prea mare, că bateriile țin mult (câteva săptămâni ori 320 de cadre) și că are o fiabilitate bună. Legat de baterii trebuie spus că acestea pot fi înlocuite cu acumulatori.

Dacă te interesează un aparat pentru captarea amintirilor care contează atunci îți recomand aparatul de față. Acesta nu are nici o greutate exagerată, cele 518 grame datorându-se în principal faptului că are un obiectiv mare.
Am pus alături un review cu noile aparate de la Fuji, printre care se numără și S4700.

Te-ar mai putea interesa