Fujifilm FinePix S4200

Aparatul foto digital Fujifilm FinePix S4200 de 14MP Black face parte din seria compactă cu zoom optic puternic. Caracteristicile sale speciale ar fi: zoom optic de 24x, filmare HD, zoom de 22mm cu unghi larg și ecran de 3 inci. Se poate observa că e un aparat în stil DSLR și are o formă destul de interesant, putând fi ușor ținut cu mâna dreaptă (acel „mâner” e defapt un loc unde vin cele patru baterii AA). Ca și restul modelelor, acesta re tot un blitz de tip pop-up iar butoanele sunt așezate destul de bine pentru a fi accesate ușor. Poate fi considerat ca o variantă superioară a lui FinePix S4000. S4200 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Are un senzor bun după părerea deoarece e mare – CCD de 14 MP – iar stabilizatorul de imagine îmbunătățește calitatea fotografiilor atunci când când vă aflați în mișcare. Formatul filmărilor e AVI și calitatea poate fi setată în funcție de preferințe dar nu poate filma mai mult de 720p. Pe partea de control al fotografia are sensibilitate ISO auto sau manuală, presetări, balans alb, detectarea feței, declanșare automată și declanșare la zâmbet. Aveți nevoie de un card de memorie generos în special dacă doriți să filmați clipuri, eu vă recomand unul de 8GB (cel puțin clasa 4).

Obiectivul său are un zoom optic 24x, un zoom digital 6.7x, lentile 4.3mm – 103.2mm și distanță de focalizare minimă de 2 cm. Pe partea de conectivitate are mini HDMI, USB și NTSC/PAL. Pe lângă faptul că e destul de compactă, e și ușoară – 534 grame. Se poate observa că față de S4000, acesta e mai scurtă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un ecran LCD generos, poate fotografia excepțional de la distanțe mari chiar dacă nu e vorba de un DSLR, formă ergonomică și accesibilă.

Minusuri: nu are acumulator propriu și GPS.

Concluzie

Fujifilm FinePix S4200 e un aparat bun de luat în vacanță însă acesta necesită o geantă specială deoarece nu e la fel de mic ca și cele din seria mai mică. Dar calitatea fotografiilor e mult superioară camerelor foto obișnuite în special datorită senzorului mare și a zoomului optic. Deci calitatea fotografiilor realizate de la distanță va fi aceeași cu cea a fotografiilor realizate din apropiere (cu mici excepții). Ar fi fost interesant dacă avea GPS deoarece știați de fiecare dată unde ați făcut acea fotografie.

Te-ar mai putea interesa