Fujifilm FinePix JZ100

Fuji a scos foarte multe camere acum în 2012 și uite că un model de anul acesta e și aparatul foto digital Fujifilm FinePix JZ100. Eu îl recomand datorită costului de achiziție mic, zoom-ului optic de 8x și posibilității de a filma la înaltă definiție, adică la 720p. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și nu e deloc mare, însă analizând detaliile tehnice legate de porturi am observat că nu dispune de HDMI. Acesta nu e un impediment în fața achiziției aparatului deoarece pentru a transfera pozele vă puteți folosi de USB, card sau cablul audio-video.

Poze

Din câte vedeți în poza de alături, JZ 100 vine pe mai multe culori (cinci) însă în România în momentul de față e disponibilă doar varianta black. Ecranul LCD din dotare e unul normal de 2,7 inci și pe el puteți viziona pozele cât și filmele care le-ați captat cu aparatul.

Vine pe mai multe culori

Specificaţii tehnice

Aparatul Fuji FinePix JZ100 nu e tocmai unul foarte complicat și de aceea la partea de detalii tehnice nu am să precizez mare lucru. Senzorul e unul de tip CCD care are 14MP și poate capta imagini în format *.jpeg și filmări ca *.avi. Greutatea e de puțin peste 100 grame și face din aparat unul foarte bun pentru luat în excursii deoarece va încăpea în buzunarul de la pantaloni, geacă sau în ruxac.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e foarte bun; bateria ține undeva la 180 de cadre (asta depinde și de ce calitate e setată); suport[ multiple tiprui de carduri cum e cel SD și derivatele acestuia; vine cu o garanție de 2 ani care este extensibilă la 4.
Contra: probabil că lipsa HDMI-ului e singurul minus, dar nu e un punct contra achiziției.

Concluzie

Eu cred despre Fujifilm JZ100 că ar fi aparatul perfect în cazul în care vrei ceva pentru puțini bani să fie dotat cu tehnologii de ultimă oră cum ar fi capabilitatea de a filma 720p. prea multe review-uri nu o să găsiți pe ‘net deoarece e un aparat nou, însă o să vedeți că e de nota 10. 😉 (Un lucru care mi se pare ciudat e faptul că încă nu am văzut camere cu port USB 3.0 dar probabil că vor apărea în curând.)

Te-ar mai putea interesa