Fujifilm FinePix JX550

Acest aparat foto digital Fujifilm FinePix JX550 e un model de tip Slim, cu zoom optic 5x și senzor de 16MP. Momentan îl găsim doar pe varianta pe negru dar vine în diverse culori. Însă nu cred că are mare importanță culoarea aleasă deoarece acesta vine cu cadouri diverse sau accesorii incluse care sunt utile. Mă refer la husă și card de memorie care vin pe lângă cele standarde care le găsiți în pachet. Detaliile oferite de acest aparat sunt detaliate, unghiurile sunt largi și stabilizatorul își face bine treaba. Poate filma HD doar prin apăsarea butonului roșu din colț iar alte funcții ale sale pot fi alese ușor din meniul său ergonomic. FinePix JX550 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În pozele de jos se poate observa cât de compactă și elegantă e, dar cum sunt sunt poziționate butoanele în partea din spate.

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Filmările realizate cu această cameră sunt salvate în format AVI și la calitate maximă 720p. Bineînțeles vine cu blitz integrat iar ecranul său de 2.7 inci și e evident că nu e unul touch datorită butoanelor ce se află în partea dreaptă. Suportă diverse formate de carduri, dar și așa are card inclus motiv pentru care v-ați luat un gând. Spre deosebire de aparatele foto vechi, acesta folosește un acumulator reîncărcabil Li-Ion și nu baterii AA. Autonomia oferită ajunge chiar și pentru a realiza 170 de fotografii.

Senzorul său de 16MP e unul CCD și deci oferă detalii ceva mai multe. Obiectivul său are lentile 4.6-23.0 mm, zoom optic 5x și zoom digital 7.2x. Deci prezintă mici îmbunătățiri față de predecesorii săi. Vine cu funcții pentru detectarea feței, declanșare la zâmbet sau automată. Viteza de fotografiere ajunge la 1.1 cadre pe secundă care e bună pentru un model compact ca acesta. Se pot alege diverse presetări și moduri dar cel automat poate fi util atât pentru amatori cât și pentru cei pricepuți deoarece selectează automat setările necesare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: înregistrare video cu un singur buton, poate fi folosită cu ușurință de oricine, panorame, arată bine, filmează HD și card de 8GB inclus.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Fujifilm FinePix JX550 are un raport calitate/preț bun și deci dacă plecați la mare sau undeva la plaja, cu siguranță aveți nevoie de un astfel de aparat sau poate unul sport care e rezistent la apă. Alegerea e a voastră însă eu ăl recomand.

Te-ar mai putea interesa