Fujifilm FinePix HS30EXR

Acest aparat foto digital Fujifilm FinePix HS30EXR de 16MP Black face parte din categoria compactă cu zoom puternic. Datorită zoom-ului optic de 30x poate fi considerat ca fiind un DSLR de dimensiuni reduse, cu lentile mari, corp robust și prindere mare. E evident faptul că e mai compact decât modelele de la concurență. Cu ajutorul senzorului BSI CMOS EXR puteți realiza fotografii excepționale chiar și atunci când condițiile meteorologice nu sunt favorabile sau lumina e slabă (sau artificială). Ca și oricare alt model și acesta are ecran de 3 inci, numai că la acesta e vorba de unul rabatabil (e ideal atunci când doriți să realizați fotografii iar aparatul e într-o poziție incomodă). Un model mai compact dar și accesibil e FinePix F750EXR. Însă eu vă recomand FinePix HS30EXR deoarece nu e foarte scump, are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Spatele

Specificații tehnice

Senzorul său de 16MP e unul foarte bun și puțin îmbunătățit față de modelul HS20. Spun asta pentru că acesta e însoțit de procesorul de imagine EXR și stabilizatorul de imagine CMOS shift type. Obiectivul său e unul performant și are: zoom optic 30x, zoom digital 2x, distanță de focalizare minimă de 1 cm și lentile 4.2 – 126mm. La capitolul de control al fotografiei vine cu: declanșare la zâmbet, declanșare automată 10-2 secunde, focalizare continuă, detectarea feței, presetări, balans alb și sensibilitate ISO Auto sau manual (100-12800). Formatul de filmare e MOV la calitate 1080p și e însoțit și de sunet stereo.

Pe partea de memorie, acesta suportă aceleași carduri ca și predecesoarele (SD, SDHC și SDXC). Aveți nevoie de un card de cel puțin 4GB deoarece memoria de 25Mb mi se pare cam mică pentru orice tip de fotograf. față de alte aparate foto, HS30EXR are un acumulator foarte bun care oferă o autonomie de 600 cadre.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: zoom inteligent 60x, are ecran rabatabil care e ideal atunci când nu puteți privi prin vizorul său, autonomie foarte mare, poate realiza panorame 360 de grade și fotografii 3D.

Minusuri: nu are card și husă incluse.

Concluzie

Fujifilm FinePix HS30EXR a fost prezentat anul acesta la CES și care poate fi comparat cu un DSLR în special datorită zoom-ului, însă să nu aveți prea multe așteptări în special că e un aparat foto accesibil din punct de vedere al unui profesionist. O mică prezentare a sa poate fi vizionată jos:

Te-ar mai putea interesa