Fujifilm FinePix HS20

Acest aparat foto digital Fujifilm FinePix HS20 black este unul dintre cele mai populare aparate foto compacte deoarece din punct de vedere calitativ se aseamănă foarte mult cu un DSLR. Ar putea fi considerat o variantă (mult mai bună) la Fuji FinePix S2950. Îl recomandă preţul accesibil – , senzorul CCD de 16 megapixeli, suportul pentru o multitudine de tipuri de carduri, faptul că filmează Full HD, zoom-ul optic de 30x, că vine cu un cadou (trepied) şi restul funcţiilor utile. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Porturi
Obiectiv

Specificaţii tehnice

Fuji FinePix HS20 black (negru) are un senzor CMOS de 16 megapixeli şi salvează pozele în format jpeg cu Exeif 2.2. La partea de mărire, adică de zoom, stă foarte bine având un zoom optic de 30x. Poate capta filme în format Mpeg4 la rezoluţie Full HD 1920 pe 1080 pixeli, HD la 1024 pe 768 pixeli şi 640 pe 480 pixeli. Trebuie să ştiţi că filmează cu sunet. Se poate monta un bliţ extern şi are un ecran LCD de 3 inci cu aproximativ 200 de mii de puncte.

Are 20 de mega de memorie internă care poate fi extinsă cu carduri SD, SDXC şi SDHC. Pe partea de conexiuni stă destul de bine deoarece are USBm ieşire AV şi mini HDMI. bateriile sunt AA şi pot fi încărcate 4 în acest Fujifilm FinePix HS20. Deoarece este un aparat forte performant şi greutatea e mai mare, adică de 636 grame.

Păreri pro şi contra

Pro: are LCD de 3 inci, senzor CMOS de 16 megapixeli, filmează Full HD, e foarte performant, iar preţul este unul accesibil
Contra:

Preţuri

În momentul de faţă costă undeva la 1499 lei şi zic că este un preţ mic având în vedere că se asemănă foartem ult cu un DSLR dacă e să analizăm în detaliu caracteristicile sale. Am analizat preţurile de pe piaţă şi acesta a fost cel mai mic. Fuji FinePix S2950 ar fi o alternativă pentru cei cu mai puţini bani deoarece are un preţ pe jumătate cât acesta. Dar, trebuie ţinut cont că la un preţ pe jumătate este şi la jumătate la fel de performant deoarece are un senzor foto mai slab şi nu poate filma Full HD, ci doar HD.

Concluzie

Dacă vrei o alternativă mai ieftină la un DSLR atunci acest aparat foto compact Fujifilm FinePix HS20 black (e negru) ar fi o soluţie bună. Poate chiar cea mai bună pentru fanii FujiFilm. Sunt multe persoane care au comparat acest aparat cu aparatele celor de la Nikon şi în special cu DSLR-urile lor dar nu ştiu dacă chiar le putem compara. Este similar unui DSLR, dar nu e mai bun.

2 comentarii la „Fujifilm FinePix HS20”

 1. salutare, sunt incepator intr-ale fotografiei digitale si inca nu ma pot hotara daca sa aleg hs 20 sau nikon p500.. dincolo de specificatiile tehnice care par pe hartie usor sa incline in favoare hs 20..

 2. Da și eu tot pentru acest FinePix HS20 aș opta deoarece mi s-a părut mai funcțional:
  -deschiderea diafragmei este mai mare (deoarece are un f mai mic)
  -ecran detașabil (ideal pentru a filma sau fotografia din poziții dificile)
  -chiar dacă folosește baterii AA, autonomie e aproape dublă
  -multe fps-uri în filme
  -expuneri mai lungi
  dar Nikon are avantajele:
  -e mult mai ușoară (cu 30%)
  -zoom 36x
  -ecran cu rezoluție de 920k (vs 460k).

Lasă un comentariu