Freecom Mobile Classic 500GB

Dacă ai un laptop cu hard mic atunci acest HDD extern Freecom Mobile Classic 500GB te va ajuta, iar dacă vrei o transmitere rapidă a datelor atunci trebuie să ştii că acest gadget are USB 3.0. Cu toţii avem câte un laptop, dar capacitatea hardului intern nu e prea mare şi de aceea o soluţie bună ar fi achiziţia unui astfel de gadget deoarece aşa nu trebuie să-l desfaci şi să umbli în el.

Exteriorul arată bine şi e subţire având 2,5 inci, dar asta nu înseamnă că-l poţi băga într-un laptop deoarece e un hard extern. Pe lângă conectivitatea USB3 şi faptul că e subţire îl recomandă şi preţul deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Trebuie menţionat că e cel mai ieftin hard cu versiunea 3 a USB care e de vreo 10 ori mai rapid decât USB 2.0.

Poze

Alături sunt două imagini pentru a vă face o părere cât e de mic şi despre faptul că arată bine.

Mai mic decât un creion
În mână

Specificaţii tehnice

Modelul de faţă are o capacitate de 500 de giga aşa cum îi zice şi numele şi poate fi conectat pe interfaţa USB 3 care permite undeva la 5000 Mbit/s. În mod normal dacă aveţi un calculator care nu are versiunea 3 a acestui port atunci ar trebui să fie compatibil şi cu versiunea 2. Producătorul spune că e compatibil cu 2 şi 3, iar dacă aveţi driverele instalate corespunzător atunci nu ar trebui să întâmpinaţi probleme.
A fost testat cu mai multe sisteme de operare şi e declarat compatibil cu Windows XP, Vista şi 7, dar şi cu Mac OS X 10.4.8+. De Linux nu ştiu nimic deoarece e un sistem de operare problematic, dar cred că nu vor fi probleme.
Dimensiunile lui sunt compacte, având un format 2,5 inci şi doar 140 grame care îl fac foarte portabil, fiind foarte asemănător ca greutate cu un telefon mobil.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, e foarte ieftin, e compatibil cu cele mai populare OS-uri (mă gândesc că nu o să aveţi probleme pe Linux) şi are o garanţie de 2 ani care-l face fiabil.
Contra: capacitatea putea fi ceva mai mare, adică de 1000 giga (1 terra).

Concluzie

Componenta Freecom Mobile Classic 500GB e indispensabilă în cazul în care aveţi puţin spaţiu pe hardul intern şi nu vreţi să-l schimbaţi din diferite motive.

Pentru a vedea cât e de mic am pus un clip cu varianta pe USB2, dar aşa arată şi modelul din acest articol.

Te-ar mai putea interesa