Franke FMA 97 P XS, păreri cuptor premium

Franke FMA 97 P XS e un cuptor incorporabil premium de la un producător care nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare. Dacă nu știți prea multe despre Franke atunci trebuie să scriu că e un producător elvețian. Acesta fiind specializat în electrocasnice pentru bucătărie.

Vine cu clasa A+ de eficiență energetică și venind cu o capacitate de 71 litri putem spune că e un model puțin peste medie, ca și capacitate interioară. Acest lucru va face aparatul unul perfect pentru profesioniști, dar și pentru cei care vor să gătească profesionist acasă.

  • Volum 71 litri
  • Clasa A+
  • Curățare pirolitică
  • 9 programe

Sunt mai multe aspecte pro achiziția acestui model care trebuie luate în considerare, iar în rândurile de mai jos am să le evidențiez pe cele mai importante.

Are un număr de 9 programe și 3 funcții de gătire. Am să mă concentrez puțin asupra funcțiilor de gătire, acestea fiind grill, coacere și convecție. Grill-ul va fi util atunci când afară nu se poate pune grătarul deoarece e vreme nepotrivită.
Deschiderea ușii e una amortizată, lucru denumit Smooth2close. Traducerea ar fi închidere lină.
Întreținerea e una ușoară deoarece are sistem curățare ușă (numit Press to clean) și sistem pirolitic de autocurățare. La ușă are geam interior care poate fi scos pentru curățare ușoară. Iar, sistemul pirolitic reprezintă o curățare fără efort, resturile fiind transformate în cenușă.
Capacitatea de 71 litri a cuptorului FMA 97 P XS nu e așa ca să fie, ci pentru a permite gătirea pe mai multe nivele. Acest lucru poartă numele de Multicooking și se realizează pe 3 nivele, în același timp.

Singurul aspect negativ de care trebuie să țineți cont e că are un cost de achiziție peste medie, dar producătorul suplimentează cu o garanție standard de 3 ani.

Verdictul meu referitor la acest aparat e că merită achiziționat dacă doriți ceva de calitate de la un producător de top. Spre deosebire de modele de la alți producători, cel de față are fiabilitate foarte bună. Acest lucru e foarte important deoarece electrocasnicele a trebui să fie investiții pe termen foarte lung.

Te-ar mai putea interesa