Evolio X8, tabletă performantă de 7.85″

Evolio X8 e o alegere bună dacă vă interesează și partea office a unei tablete. Spun asta deoarece puteți lua acea tastatură wireless și care e compatibilă pentru acest model. Având în vedere că se conectează cu bluetooth, nu veți beneficia de o autonomie mai mare în modul laptop și nici de porturi suplimentare. Îmi place că are specificații destul de bune pentru cât costă: ecran IPS HD, procesor cu 4 nuclee, 1Gb RAM și 8GB spațiu de stocare. Ecranul putea să aibă o rezoluție mai bună ținând cont de modelele mai scumpe de la branduri precum Asus, Acer, Lenovo etc.

E o tabletă deosebită cu design plăcut dar nu foarte original. Spun asta deoarece sunt multe tablete cu diagonală similară arată cam așa (designul e inspirat puțin de la iPad mini). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul Quad Core de 1.4 GHz e o alegere bună deoarece face față noilor apariții (jocuri, aplicații) și, în general, un astfel de procesor e însoțit și de o placă video pe măsură. Chiar și cu acesta nu e o tabletă de tip high-end ci doar una de tip mid-range. Ecranul multi-touch de 7.85 inci are o rezoluție de 1024 cu 768 pixeli (HD). Apreciez că e un Super IPS deoarece claritatea imaginii e pe măsură.

Cu 1 GB de RAM puteți folosi diverse aplicații cu notificări ori care necesită resurse hardware suplimentare. O memorie internă de 8GB pare suficientă deoarece și cea utilizabilă e destul de bună (sistemul e instalat pe ea). Un card de memorie microSD ar fi o alegere bună dar numai dacă țineți fișiere multe pe tablete ori nu aveți spațiu destul pentru aplicații ori jocuri.

Ca și tehnologii wireless, are bluetooth și WiFi. Nu are 3G dar nici nu aveți nevoie de o astfel de conectivitate pentru uz casnic. Porturile acestei tablete sunt cele obișnuite: USB de tip micro, microfon, audio și HDMI. E destul de ușoară pentru un ecran așa de mare – 300 grame. Android 4.2 Jelly Bean e alegerea perfectă și chiar și 4.1 e la fel de bun.

Plusuri: autonomie de maxim 6 ore, port HDMI, bluetooth, procesor cu 4 nuclee, preț atractiv, suportă modem extern (cu cablu OTG) etc.
Minusuri: nu are.

Evolio X8 e ultima tabletă lansată de acest brand și care poate fi o alegere potrivită pentru voi. Nu e nici prea mare dar nici prea mică și poate fi ținută într-o singură mână. Totuși eu aș recomanda un stand și ori acea tastatură specială oferită de acest producător.

Lasă un comentariu