Evolio Preciso 5

Sistemul de navigație Evolio Preciso 5 vine fără hartă și de aceea costă cu vreo 100 lei mai puțin decât varianta cu hartă. Costă foarte puțin și acest lucru probabil că i se datorează faptului că e făcut de români, dar și lipsei hărții. Astfel, vine cu un preţ bun Vezi prețul special de azi » și nu prea are concurent la acești bani. Eu aș zice că e mai mult o variantă pentru avansați deoarece nu e la îndemâna oricui să instalezi o hartă pe un GPS.

Poze

Aspectul e unul caracteristic GPS-urilor Evolio, mai exact al celor Preciso. Ecranul e unul mare de 5 inci și vine cu o rezoluție de 480 pe 272 pixeli care e un lucru destul de caracteristic pentru un GPS. Culoarea se e neagră, iar dimensiunile îi sunt reduse având o greutate mică de 160 grame. Deci, e mai ușor decât majoritatea tabletelor.

Așa arată

Specificaţii tehnice

Evolio Preciso 5 e un PND care nu vine cu vreo hartă și de aceea trebuie să vă descurcați cu instalarea ei, însă are un preț mai mic decât al uni variante cu hartă. Bateria sa țien desul de mult deoarece acumulatorul e unul mare, iar ecranul e unul mare de 5 inci și oferă hărți clare datorită rezoluției mari. Suportă carduri, însă maximul e de 8 giga, iar sistemul de operare e Windows CE 6 care e o variantă mobilă de Windows cu posibilitate de a instala programe.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine; e destul de ușor de folosit dacă exceptăm partea cu harta; prețul e unul mic și dacă vrei un GPS ieftin și nou cred că acesta ar fi unul ideal; prin achiziția unui astfel de aparat stimulăm economia românească deoarece e realizat de către români.
Contra: nu vine cu hartă și asta poate fi considerat un minus deoarece persoanele vârstnice nu știu dacă se vor descurca cu instalarea hărților.

Concluzie

Românii se pricep la mult lucruri și uite că au conceput un sistem pentru navigație modern cu tehnologie la zi. OS-ul, adică al său sistem de operare e unul modern și nu cred că o să aveți dificultăți în utilizarea lui. E dotat cu multiple canale și are port USB pentru conectarea sa la un calculator de exemplu. Poate fi utilizat și ca player deoarece poate reda multiple formate media printre care sunt cele *.avi cu codare DivX.

Te-ar mai putea interesa