Evolio Neura 3G

O tabletă cu raport performanță/preț foarte bun este tableta Evolio Neura 3G 16GB. Acesta este oferită de un producător românesc bun cu experiență în domeniul telefoanelor mobile și mai nou și în domeniul tabletelor PC. Acesta a mai lansat și alte modele dar acelea nu prea erau așa de reușite din punct de vedere a l configurației și al designului. Evolio Neura 16GB are un ecran de 9.7 inci cu aspect 4 pe 3 ca și la iPad. O altă alternativă românească e Allview Alldro 2. Chiar dacă are un sistem de operare 2.2 Froyo de la Google Android, interfața este identică cu cea a versiunii 3 Honeycomb. Ar fi fost mai interesant dacă avea Honeycomb dar și așa Froyo este o versiune foarte reușită. Acesta vine însoțită cu o mulțime de accesorii care pot fi cumpărate separat. Un accesoriu foarte util ar fi stația de andocare (docking station) care oferă tabletei o ieșire HDMI (vizionarea unui film Full HD pe un ecran mai mare) și LAN (conexiune la internet care oferă o autonomie de până la 10 ore nemaiavând nevoie de Wi-Fi sau 3G). Dacă vă gândiți să cumpărați o asemenea tabletă, aveți de ales între aceasta care are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și versiunea Evolio Neura WiFi.

Poze

În picioare
Spatele

Specificații tehnice

Procesorul este unul de tip Dual Core și anume vorbim despre nVIDIA Tegra 2 care oferă și performanțe grafice impresionante în jocuri. Cu acesta puteți viziona filme Full HD pe tabletă sau pe un ecran mai mare conectat la HDMI stației de andocare Ecranul are o rezoluție HD+ de 1024 cu 768 pixeli la o diagonală de 9.7 inci și este unul de tip IPS cu multi-touch. Memoria RAM de 1 giga DDR2 este suficientă pentru sistemul de operare Android. Un sistem de operare Windows 7 probabil ar fi cerut mai multe resurse hardware, însă acesta nu necesită atâta performanță din partea gadgetului deoarece este destul de optimizat.

Spațiul de stocare este de 16GB de tip SSD adică flash. La capitolele multimedia, porturi și comunicații vine cu două difuzoare de 1W, cameră web de 1.3 MP, cititor de carduri, slot pentru card de tip microSD de până în 32 de giga, un port USB 2.0, un port miniUSB 2.0, ieșire audio de tip 3.5 mm, bluetooth v2.1 cu EDR, 3G și Wi-Fi. Are o greutate de 780 de grame și vine sistem de operare Android 2.2 Froyo.

Autonomia este cam așa: 8 ore de navigare cu Wi-Fi, 6 ore de navigare cu 3G, 10 ore de citit și 7 ore pentru vizionarea de filme. Deci o autonomie peste medie comparabilă cu cea a unei tablete Apple. Ca și caracterisitici Evolio Neura 3G 16GB are: microfon integrat, slot pentru cartelă SIM, unghi larg pentru vizionare, senzor G, senzor de lumină, port pentru stație de andocare, suport Adobe Flash Player 10.3 și poate reda filmele 1080p. Evolio Neura 3G vine cu EBooks și Presaonline care sunt foarte utile pentru cei care citesc cărți sau ziare în timp real din România.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: autonomia este destul de mare, design modern și simplu, configurație de ultimă generație, preț competitiv, aplicații utile oferite de Google, preț foarte bun (circa 1.800 lei) și puteți alege între două versiuni (WiFi sau WiFi cu 3G)

Ca minusuri: ar fi versiunea sistemului de operare și lipsa HDMI-ului, port care îl puteți avea doar prin achiziția stației de andocare.

Concluzie

Tableta Evolio Neura 3G 16GB este cea mai ieftină tabletă de 10 inci cu 3G și fără din România. Aceasta promite utilizatorului o viteză de navigare superioară datorită procesorului Tegra 2 și o calitate superioară a clipurile datorită rezoluției HD+.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Evolio Neura 3G”

  1. Un produs 100% romanesc de calitate care ar merita nota 10. E mare pacat ca nu vine cu Android 3.2, dar cred ca mai pot astepta cateva luni.

  2. Din câte am auzit și citit nu e 100% made in Romania, dar nu e mai prejos cu nimic spre deosebire de restul tabletelor.

  3. 100% made in China, dar nu conteaza asta decat pentru Evolio care probabil le cumpara cu 300-500 lei si le revinde cu 1750-2000 lei TVA inclus, bani din care Statul isi ia 24%. Rezolutia e din anii 90: 1024×768 fata de concurenta care ofera 1280×800 …, deci pe paginile forumurilor serioase, de exemplu Softpedia, va trebui sa se dea mereu scroll stanga-dreapta ca se se poata citi continutul. Lipsa portului HDMI integrat e o bila neagra, lipsa unei camere de 3-5 megapixeli cu blitz si autofocus e alta bila neagra, rezolutia alta bila neagra…
    Mi-a placut ideea de suport scaun auto, dar cand l-am vazut in promo cum se balangane tableta in el …
    Comparati-o cu Asus Eee Pad Transformer si decideti in consecinta.

  4. Nu cred că este un produs „made in China”, mai degrabă ar putea fi asamblat în China și importat în România (acest lucru nu este cert dar orice este posibil în această țară). Dacă era chinezărie cum sunt Hiphone, Haipad și telefoanele Cect (clone) era foarte slabă în sensul că nu avea chiar specificațiile acestea (Tegra 2, 1 giga de RAM, Android) ci doar arăta ca o tabletă dar nu funcționa ca una. Probabil vroiai să spui că este prea scumpă pentru ce oferă și de exemplu dacă avea un preț să zicem de 1.200 de lei probabil că nu mai existau critici din partea potențialilor cumpărători.

    Dar să fim serioși, Asus Transformer este prea scump în special că nu are USB. Ideea e că tabletele sunt doar de ceva timp pe piața din România și nu sunt prea multe, iar când o să ai din ce alege cu siguranță vor fi mai ieftine.

  5. E proiectata in Romania si asamblata pe vapor.
    Nu cred ca o putem compara cu Transformer sau Xoom la absoult nici un capitol. E mult sub cele amintite anterior.

Comentariile sunt închise.