Evolio Evotab3

Probabil mai țineți minte modelele Evotab2 sau Evotab Fun, ei bine, producătorul dorește să ofere ceva mai ieftin dar a încercat să mențină o parte din caracteristicile lor. Evolio Evotab3 e noua tabletă care e accesibilă și funcțională datorită lui Android 4.0. Unele caracteristici sunt mai bune (memoria DDR2 de pe anterioara a fost înlocuită cu una DDR3), însă s-a renunțat la bateria de 5100 mAh (de pe Evotab 2) și la memoria de 8GB, în favoarea unei baterii de 3000 mAh și unei memorii de 4GB. Mai trebuie adăugat faptul că modelul Fun aduce 1GB de RAM, dar nu cred că merită 200 de lei în plus. Consider că Evotab3 trebuia să fie mai performantă decât predecesoarea așa cum o fac alți producător și nu mai slabă. Evotab3 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Evolio Evotab3 1
În mod peisaj
Evolio Evotab3 2
Tastatura virtuală

Specificații tehnice

Procesorul rămâne unul de 1 GHz de tip Single Core iar procesorul grafic e decent pentru jocuri simple și filme. Nu văd de ce ați încerca filme HD pe acesta deoarece rezoluția ecranului e cât una de telefon – 800 cu 480 pixeli. E ok pentru 7 inci însă am văzut unele tablete cu ecran de 9 inci cu această rezoluție. Cei 512 MB sunt suficienți pentru o tabletă fără 3G deoarece nu veți folosiți multe aplicații cu notificări în timp real. E dezamăgitoare memoria de 4 GB în special dacă vă plac jocurile, de aceea sunteți nevoiți să luați și un card de memorie.

La capitolul multimedia Evolio Evotab3 nu vine cu nimic speciale: un difuzor, cameră web, slot pentru card, suport media decent și ieșire audio 3.5 mm.  Pe partea de comunicații nu aduce bluetooth ci doar Wi-Fi și 3G prin adaptor special (exemplu: Huawei E1750). Bateria de 3000 mAh va oferi circa 4 ore de funcționare în condiții normale ca și la Fun. În cutie veți găsi încărcătoarele (normal și auto), stand și suport auto.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: conectivitate 3G prin dongle care nu e inclus, puteți juca multe jocuri pentru telefoane datorită rezoluției, e ușoară și are un sistem de operare bun chiar dacă nu e ultimul (4.1 Jelly Bean).

Minusuri: la un așa preț doar cei 4GB.

Concluzie

Acest gadget numit Evolio Evotab3 e unul dintre cele mai ieftine tablete de pe piață, dar nu și cea mai bună deoarece veți găsi câteva tablete și cu 8GB. La un așa preț nu cred că bateria sau memoria RAM sunt minusuri, însă trebuie apreciat că vine cu memorie DDR3 și un sistem de operare la modă. În principiu, arată ca modelul Fun de aceea v-am postat acel clip:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Evolio Evotab3”

  1. Cred ca este cea mai ieftina tableta facuta de romani. Nici Allview nu are tablete asa de ieftine.
    Arata foarte bine si ecranul e clar, iar despre procesor pot spune ca e puternic deoarece am instalat multe aplicatii si nu am intampinat probleme.

Comentariile sunt închise.