Evolio EvoTab TB1

Evolio a lansat EvoBook EB1 şi acum tableta EvoTab TB1 care este o alternativă românească la iPad şi alte modele mai scumpe. Mulţi spun că este o chinezărie, cert e că este un produs realizat de români. O alternativă foarte bună disponibilă pe piața din România e Evolio Neura Wi-Fi care are un preț de circa 1.300 lei.

Specificaţii tehnice

Din păcate nu are 3G, dar are Wi-Fi, ecran de 7 inci, rezoluţia ecranului este oarecum necunoscută, dar are o baterie foarte bună care ţine undeva la 14 ore. Tableta vine însoţită şi de un stylus pentru o accesare mai rapidă a meniului. Are aplicaţii precum MSN, Yahoo Messenger, Skype pentru a rămâne conectat cu prietenii, dar şi multe alte aplicaţii pentru Internet (Facebook, Twitter, etc.).

Spre deosebire de celelalte tablete, aceasta vine cu un procesor de 800MHz, 4 giga spaţiu de stocare şi memorie de 256MB DDR2. Versiunea sistemului de operare este 2.1, la momentul actual 2.3 este ultima versiune de Android. Soft-ul suportă toate formatele audio, video şi foto cunoscute şi frecvent utilizate.

Câteva poze

Poza 1

Arată bine tableta Evolio EvoTab TB1, probabil şi cred că va fi foarte ieftin, pe undeva pe la 8 milioane, dar rămâne de văzut cât de mult va ţine pentru că am impresia că a fost proiectat de români şi asamblat pe vapor.

Alternativa mai bună de la Creative

Alicaţie
Joc

Preţ

Creative ZiiO 7 are un preţ de doar 800 lei şi probabil ca resigilat va fi mai ieftină, undeva la 900 lei.

Specificaţii tehnice

Specificaţiile lui Creative ZiiO 7 sunt cam asemănătoare cu cele ale tabletei Evolio EvoTab. La un astfel de preţ Creative ZiiO 7 are un ecran TFT de 7 inci cu o rezoluţie 480 cu 800 pixeli la 16 milioane de culori. În plus vine cu difuzoare stereo, accelerometru, mufă HDMI de 720p (adică poate fi legată la un televizor sau monitor pentru a vedea filme sau clipuri în format HD), cititor de carduri cu suport microSD de până la 32 de GB şi memorie internă de 8GB. Are de asemenea cameră VGA şi microfon incorporat, ca şi conectivitate această stă foarte bine pentru că are bluetooth şi Wi-Fi. Este destul de grea deoarece are circa 400 grame. Suportă destul de multe fişiere de tip foto, audio şi video.

Concluzie

Amândouă arată la fel numai că producătorul diferă şi câteva din specificaţii gen memorie internă, Creative ZiiO 7 este mai bună din punct de vedere al dotărilor, însă Evolio EvoTab este mai ieftină. Pentru faptul că tableta Evolio foloseşte un stylus, ecranul s-ar putea să nu aibe protecţie împotriva zgârieturilor.

Te-ar mai putea interesa

7 comentarii la „Evolio EvoTab TB1”

 1. Rezolutia este de 800*480 Pixeli (conform specificatiilor de pe siteul Evolio)

  Nu are stylus, dar are un trackball .

  Faza cea mai tare e ca are Skype instalat dar nu are nici webcam nici microfon incorporat :))

 2. În PDF-ul de prezentare al celor de la Evolio scrie că vine cu stylus, Skype, Y Mess şi alte tâmpenii. Poate au uitat chinezii să monteze camera şi microfonul…

 3. m-ar interesa,daca tableta ar functiona si fara acel stylus care lipseste sau nu(nu are relevanta). multumesc!

 4. Mă gândesc că da, că dară este touchscreen (ecran tactil ca la telefoane). De exemplu eu am un aparat foto cu touchscreen si am un fel creion pentru el, dar pot folosi si degetele. Ideea stylus-ului este ca să-ţi uşureze utilizare lui şi a meniului pentru că în multe locuri are butoane mici iar cu degetul devine destul de dificilă apăsarea lor… nu cred că nu are inclus acel stylus in pachet si dacă nu ar fi inclus un stylus costă undeva la 20 de lei la eMAG (link: http://bit.ly/fMfRqd ). Faptul că nu utilizez creionul… voi ajunge să umplu ecranul de amprente… şi asta nu arată chiar frumos, iar de curăţat poţi curaţa numai cu un material fin la fel şi pentru EvoTab. Nu cred că tableta Evolio are protecţie la ecran (dacă foloseşte stylus) şi probabil se va zgâria dacă vei încerca să-l cureţi cu un altfel de material…
  Creative Ziio 7 este o alternativă bună la această tabletă numai că este ceva mai scumpă care cu siguranţă nu necesită stylus. Si cred ca are ecran de protectie mai bun de aceea nu are nevoie de de stylus. Acum rămâne la alegerea ta care este mai bun.

 5. nu isi merita banii mai bine va luati galaxy note parerea mea. galaxy note o surclaseaza rau de tot. nu are gps e cam varza dar nu spun toate astea pentru ca sunt fan samsung si aplle mai mult samsung dar nu se poate compara cu samsungurile galaxy sau ipadurile apple. cu 13 mil pot lua un iphone 4 care e mai bun decat evotab. uitativa la configuratia samsungului galaxy note si comparati cu evotab 🙂 aceasta tableta evotab e varza nici nu se poate compara cu samsung la rezolutie de fapt la tot ce doreste fiecare utilizator

 6. ce flash player este compatibil cu evotab1 ?
  Am instalat sopcast si nu poate incarca nici un canal tv, da eroare

Comentariile sunt închise.