Evolio Evobook 2

Evolio e un producător românesc care face nişte gadgeturi foarte bune, iar ebook reader-ul Evolio Evobook2 6 e-Ink e un model nou care în curând va deveni foarte apreciat datorită facilităţilor pe care le oferă. Acum în luna cadourilor acest reader cred că ar fi un cadou ideal pentru persoanele care citesc mult. Iar dacă vă faceţi griji că nu o să găsiţi cărţi în format electronic atunci trebuie să ştiţi că vă faceţi griji degeaba deoarece există site-uri care vând variante digitale ale cărţilor populare româneşti sau străine.

Îl recomandă ecranul de 6 inci, autonomia foarte mare (bateria ţine undeva la 25 de ore dacă asculţi muzică şi 6000 de pagini dacă citeşti cărţi electronice) şi un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Apartenenţa unui brand de renume e un motiv în plus pentru achiziţionarea acestui gadget nou, iar garanţia de doi ani vă oferă un plus de siguranţă (nefiind un gadget de îndelungă folosinţă, garanţie nu e extensibilă în momentul e faţă).

Poze

Alături e o imagine oficială a acestui gadget.

Aşa arată

Specificaţii tehnice

Evolio Evobook 2 e dotat cu un ecran de 6 inch cu tehnologie e-ink care are o rezoluţie de 800 pe 600 pixeli. Pe acest ecran pot fi văzute o sumedenie de tipuri de fişiere asociate cărţilor digitale (pdf cu drm, txt, html etc), dar şi de fişiere asociate melodiilor (cum ar fi mp3 sau ogg).

Memoria internă e de 2 giga şi poate fi extinsă cu carduri de tip microSD de maxim 16 giga. Şi chiar dacă poate avea o capacitate impresionantă de memorie tot nu cântăreşte mult deoarece are sub 200 grame.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, ecranul e foarte citeţ (datorită tehnologiei e-ink, a rezoluţiei mari şi stratului antireflexie) şi poate fi reglat pe mai multe tonuri de gri, citeşte multe tipuri de cărţi digitale şi melodii, memoria internă poate fi mărită cu carduri, autonomia e impresionată (ţine undeva până la 6000 de pagini), greutatea e mic de doar 170 grame şi vine cu senzor G.
Contra: în momentul de faţă e disponibilă doar culoarea de faţă pentru Evolio EvoBook2, dar sper ca pe viitor să fie disponibile şi alte culori (aici mă refer la negru sau gri).

Concluzie

Reader-ul Evolio Evobook2 e unul care impresionează prin facilităţile oferite, preţul mic şi portabilitate, iar prin portabilitate mă refer la dimensiunile reduse, greutatea mică şi autonomia foarte mare.

Faţă de EB1, acest EB2 (Evolio EvoBook2) arată puţin diferit şi trebuie să recunoaştem că are multe îmbunătăţiri. Despre sistemul de operare nu ştiu dacă e Android ca la reader-ele populare, dar e un OS uşor de manevrat.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Evolio Evobook 2”

Comentariile sunt închise.